kultúrházak éjjel-nappal

2019.02.02. 16:00

Cool-túra, táncház és robotépítés vár februárban

A Művészetek Házában és a Mesterségek Házában bőséges programkínálat várja a látogatókat a „Kultúrházak éjjel-nappal” országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva.

FMH

Fotó: Archív

A Magyar Népművelők Egyesülete idén a „Minden nap értéket adunk” szlogen szellemében hirdette meg az eseménysorozatot. A fehérvári programokat a Fejér Megyei Művelődési Központ, a Fehérvári Programszervező Kft. és a Barátság mozi szervezi február 15-én és 16-án. A cél a közművelődési szakma mindennapi munkájának megismertetése a közönséggel.

A programok február 15-én, pénteken fotókiállítással kezdődnek, amelynek témája a mohai tikverőzés. A tárlat 17 órakor, Gelencsér József néprajzkutató bevezetőjével nyílik meg a Rác utcai Mesterségek Házában. Február 16-án 10 órától a Művészetek Házában népzenei minősítő versenyt rendeznek. Délután három órától az „Add tovább” programban az M-ART egyesület tagjainak vezetésével népművészeti mintákkal ismerkedhetnek, játszhatnak a résztvevők, s bepillanthatnak az intézményben működő szakkörök (kosárfonó, fazekas, fafaragó, szövő) munkájába is. Aznap 17 órától a Taverna Görög Népzenei Együttes muzsikájára a gyerekek, 18 órától a felnőttek táncolhatnak majd. A technika iránt érdeklődő, 8–14 éves fiúk és lányok robotokat építhetnek. Erre előzetes bejelentkezés szükséges, február 12-én 16 óráig, a [email protected] címen.

Szombaton lehet találkozni a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének tagjaival is. A vendégek társasjátékokkal múlathatják az időt, este hattól a felnőtteket kártyabarlang is várja. A Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület tagjai játékos tesztfeladatokkal, színezőkkel készülnek. Ha valaki a Művészetek Házát szeretné megismerni, az a Cool-túra keretében bejárhatja az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!