Zenés ünnep a kastélynál

2018.07.27. 10:00

Beethoven emléke előtt is tisztelegnek a martonvásári hangversenyen

Szombaton tartják a 60 éve futó Beethoven-estek ünnepi hangversenyét.

Bokros Judit

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar első idei koncertje a kastélyparkban

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A július 28-ai szombat az ünnep jegyében telik a Brunszvik-kastélyban. Idén hatvan éve ugyanis, hogy először rendeztek Beethoven-estet a híres zeneszerző tiszteletére a kastélyparkban. Ez alkalomból a szervező Nemzeti Filharmonikusok már délutántól koncertekre várja a zenebarát közönséget.

Énekkar, kamarazene, áriák és fúvós zene is várja a zenebarátokat

A Szent Anna-templomban 15 órakor kezdődik a Nemzeti Énekkar hangversenye, amit 16 órakor a Grazioso Kamarazenekar koncertje követ a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A kastély előadótermében Kolonits Klára ária-délutánja hallható 17 órától – közreműködik: Dinyés Dániel zongorán. A platánfa alatt 18.15-től rézfúvós zene szórakoztatja a nagyérdeműt.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar első idei koncertje a kastélyparkban Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fenti programok ingyenesen látogathatók, az este hét órakor kezdődő ünnepi hangverseny azonban belépős. Itt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar, valamint Balázs János (zongora), Váradi Zita (szoprán), Vörös Szilvia (alt), Horváth István (tenor) és Blazsó Domonkos (basszus) közreműködésében Beethoven I. zongoraversenye (C-dúr), valamint C-dúr miséje hallható. Az esten Hamar Zsolt vezényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!