Országos Könyvtári Napok

2022.10.03. 19:26

Irodalmi est és könyvvásár az adonyi könyvtárban

Író-olvasó találkozóval, diafilmvetítéssel és Radnóti-esttel várja az érdeklődőket az Országos Könyvtári Napok keretein belül az adonyi Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár. Ez idő alatt a könyvtári beiratkozás is ingyenes.

Héjj Vivien

A Zichy-kúria napjainkban a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárnak ad otthont

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Programokkal teli délelőttök, délutánok várják az adonyiakat a helyi könyvtárban. Az Országos Könyvtári Napok részeként megannyi kulturális csemegére számíthatnak az érdeklődők. Kedden, október 4-én, 9 órától M. Kácsor Zoltán meseíró tart író-olvasó találkozót, 16 órától pedig játék-party veszi kezdetét a könyvtárban. Csütörtökön 15 órától nyílik a mesetár: Bálint Ágnes meséiből válogatva tartanak nosztalgikus hangulatú diavetítést, majd a kézműves foglalkozás keretében kőfestésen vehetnek részt kicsik és nagyok. Pénteken 9 órától ringató foglalkozással indul a nap, 17 órától pedig Pomázi Zoltán előadóművész Radnóti-estjére várják az irodalom és a zene szerelmeseit.

Tovább egész héten megtekinthető a Bálint Ágnes életét és munkásságát bemutató interaktív kiállítás, a könyvtár nyitvatartási idejében pedig retró könyvvásár is várja a helyieket. Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt a könyvtárba történő beiratkozás ingyenes, s ez idő alatt a késedelmi díjakat is elengedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!