Ajánló

2022.10.24. 07:13

Programok, rendezvények Fejér megyében

Tudja meg, mi történik Fejér megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

OKTÓBER

Október 28.

Börgöndi halloween
SZÉKESFEHÉRVÁR Új közösségi helyszínnek számít Börgöndpusztán a Tó Söröző, amely október 28-án, pénteken 17 órától a Börgöndi halloweennek ad otthont. Az este hétig tartó családi programon cukorkagyűjtő ösvény várja a gyerekeket ügyességi és kreatív feladatokkal, lesz halloween témájú arcfestés és tökfaragás is – ehhez a tököt a szervezők biztosítják, a faragáshoz szükséges eszközökről pedig a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

Október 31. 

Fuss az egyesületért
CSÁKBERÉNY A Csákberényi SE támogatására október 31-én Halloween futást rendeznek a faluban, amelyre már lehet előzetesen jelentkezni. A Tök jó, a Denevér és a Horror elnevezésű futamok, amelyek változó távokat - 800 méter, 3,5 kilométer, valamint 8 kilométer – takarnak, 14 és 14.20 óra között rajtolnak a helyi művelődési ház elől. Minimális nevezési díj is van, hiszen a befolyt összeggel a helybeli sportegyesületet támogatják az indulók. Akinek nincs kedve futni, de szívesen támogatná a Csákberényi SE-t, támogatói nevezéssel segítheti az egyesületet. A versenyen az első három helyezettet díjazzák, a jelmezben indulókat pedig különdíjjal jutalmazzák. Mindenkit meleg teával, jó hangulattal és 14-18 óra között sütivásárral várnak a művelődési háznál. Jelentkezni előzetesen a [email protected] e-mail címen, vagy személyesen, október 16-án vasárnap 14 és 17.30 óra között a sportpályán lehet.

NOVEMBER

November 12. 

Márton-napot tart idén a Pázmándi Spájz Egyesület
PÁZMÁND Idén már a 10. évfordulóját ünnepli a Pázmándi Spájz. Az elmúlt két évben elmaradt a Márton-napi rendezvény, ezért idén még nagyobb energiával készülnek a szervezők. Az eddigi évekhez hasonlóan a kistermelők, őstermelők kirakodóvásárral készülnek, s a délutánt zenés műsorok színesítik: helyi és környékbeli népművészeti együttesek lépnek fel. - Várhatóan 18-20 őstermelő fog kiállítani, köztük olyanok, akik évek óta rendszeresen itt vannak. Többségében helyiek, ám mivel nincs pl. füstölthús-árusunk vagy keramikusunk, ilyenkor hívunk másokat - mondta el Kerkuska Csaba, az egyesület alelnöke. - A délelőtt folyamán szeretnénk egy lovasszekéren ülő kisbírót végigküldeni a falun, aki telekürtöli a települést a rendezvény hírével. A szekéren Döbrögi uram is ott lesz, mögöttük pedig Lúdas Matyi fog lovagolni. Három éve is így harangoztuk be a délutánt, óriási sikere volt. A Márton-napi rendezvény november 12-én, szombaton 14 órakor egy köszöntővel kezdődik, ekkor nyílik a spájzajtó a Manó vendégházban (szó szerint, hiszen a nagykaput a szervezők spájzajtóvá fogják varázsolni), az összejövetel kifulladásig tart. Minden korosztály számára készültek programokkal a szervezők. A vásári forgatagban forralt bort és meleg teát is kínálnak, de helyi ételeket is kóstolhatunk, mint például a krumplikása pirított vöröshagymával, de más finomságokkal is várják majd a vendégeket. A családi nap ingyenes lesz, és aki a vásárlás mellett támogatná az egyesületet, megteheti a helyszínen.

 

Állandó programok, kiállítások

Székesfehérvár: Szín-Játék. Kiállítás a Kondor Kör tagjainak és a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum grafikus diákjainak alkotásaiból a Petőfi rock előadásához kapcsolódóan a Pelikán Fészek Galériában. Megtekinthető december 20-áig.

Székesfehérvár, 10 óra: 70 év – 70 kép a Vörösmarty Mihály Könyvtár történetéből. Helyszín: VMK, olvasóterem. Megtekinthető október 29-éig.

Székesfehérvár, 10 óra: Párizs levegőjét hozta – Czóbel Béla festőművész munkái. Helyszín: Szent István Király Múzeum, Városi Képtár – Deák Gyűjtemény. Megtekinthető december 4-éig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!