Programajánló

2022.08.12. 08:00

Királyi Napok, koncertek, kiállítások - ezen a hétvégén is lesz miből válogatni Fejérben

V. Varga József

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Királyi napok

   Péntek (augusztus 12.)

   Székesfehérvár, 10 órától: Székesfehérvári Királyi Napok. Fehérvári mézünnep a belvárosban (szombaton és vasárnap is). 20.30 órától: Interaktív fényfestés, zenés 3D-s épületvetítés. 21 óra: Az élet pecsétje – rege az Aranybulláról (Zichy színpad). Dramatikus történelmi játék. Írta és rendezte: Matuz János. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond Cser-Palkovics András, Székesfehérvár és Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere. 22 óra: Díszudvar nyitány – a Szent István Király Múzeum Díszudvarának nyitókoncertje. 

   Szombat (augusztus 13.)

   Székesfehérvár, 9.30 órától: Székesfehérvári Királyi Napok. 9.30 óra: Tiszteletadás az Osszáriumnál virágelhelyezéssel. 10 órától: Családi piknik a Zichy ligetben. 10 óra: A Szent István-i hagyományoktól az Aranybulláig – bélyeg- és könyvbemutató, tudományos előadás (Hiemer-ház, bálterem). 10 órától: Középkori játszóház (vasárnap is). 15.30 óra: Királyaink érmeken – kiállítás-megnyitó a múzeum Rendházában. 17.30 óra: Fúvós örömzene a Városház téren. 19 óra: A Királyi napok folkfesztiváljának megnyitója (Zichy-színpad). 22 óra: A Góbé zenekar koncertje. 24 óra: A Tilinkó zenekar folkestje (Táncház).

   Vasárnap (augusztus 14.)

   Székesfehérvár, 9 órától: Székesfehérvári Királyi Napok. 9 órától: Mézlovagrendek fogadása (Fő utca). Mézkirálynő, felvonulás, mézlovagavatás, mézszentelő szentmise. 10 órától: Családi piknik a Széna téren. 15 óra: Királyi játéktér (Táncház). 17 óra: Körmenet és fogadalmi szentmise a Szent István-székesegyházban. 20 óra: Taven Baxtale – a Fitos Dezső Társulat előadása (Zichy-színpad). 22 óra: Besh O Drom-koncert a Táncházban. 24 óra: A Galiba zenekar folkestje.

 

Rendezvény

   Péntek (augusztus 12.)

   Agárd, 18 óra: Péntek esti hangtárlat. East 2 East. Kéri Gábor és Eichinger Tibor jazzgitár-duó koncertje a Velencei-tavi Galériában.

   Dinnyés, 19 órától: Tankcsapda-koncert a szabadtéri színpadon. 19 óra: Kapunyitás. 19.30 óra: Strong Deformity. 21 óra: Tankcsapda.

   Mór, 21 óra: KisUdvar-koncertek a Lamberg-kastélyban. A Créma De La Pop együttes koncertje.

   Szombat (augusztus 13.)

   Székesfehérvár, 14.30 órától: A városban a CHL bajnoki trófeája! A Hydro Fehérvár AV19 fotózkodási lehetőséggel és izgalmas programokkal várja rajongóit a Zichy ligetnél.

   Székesfehérvár, 16 óra: A csipkék királynője, a királynők csipkéje – a halasi csipke. Kiállítás-megnyitó a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Köszöntők, a kiállítást megnyitja Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Divatbemutató – Hrivnák Tünde divattervező halasi csipkével díszített ruhakollekciójának bemutatója. Közreműködik: Berki Lilla és Varró János. 

   Újbarok, 15.30 órától: Búcsú (Fő utca). Szentmise a Nagyboldogasszony-templomban. Köszöntő. 17 óra: Márió, harmonikás. 18 óra: Kiss Kata zenekar. 19 óra: Közös vacsora, majd búcsúi bál.

   Úrhida, 9 órától: Úrhidai vigadalom a szabadidőparkban. Csülökfesztivál. Veterán autó és motor kiállítás. Gyermekprogramok. 12 óra: Tűzoltó bemutató. 14 óra: Eredményhirdetés. 14.40 órától: Színpadi műsorok. 18 óra: Badár Sándor műsora. 19.15 óra: Auth Csilla. 20 óra: Úrhidai Táncimádók. 20.30 óra: Opitz Barbi. 21.30 óra: Discover Band. 

 

Zámolyi napok

   Péntek (augusztus 12.)

   Zámoly, 17 óra: A Zámolyi napok megnyitója a Romtemplomnál. 18 órától: Közösségi piknik a magtárnál. Fotókiállítás. Zenés fényfestés.

   Szombat (augusztus 13.)

   Zámoly, 9 óra: Emlékfák ültetése a Túráson. 10 órától: Kispályás focibajnokság. Utazó vidámpark (vasárnap is). 13 órától: Főzőverseny. 13.30 óra: Traktorok és veteránautók felvonulása. 14 óra: Erős ember és Erős asszony verseny. 14 órától: Kísérő programok. 15.30 óra: Traktoros ügyességi verseny. 17 órától: Színpadi műsorok. 18.45 óra: Boyongo zenekar. 19.30 óra: Kajárpéci vízirevü – Nyilvános akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép (vásári komédia). 20 óra: Boka Boogie Band. 22 óra: Tűzzsonglőr bemutató. 22.20 órától: Buli Egri Gergővel.

   Vasárnap (augusztus 14.)

   Zámoly, 11 óra: Istentisztelet a református templomban. 16 óra: Templombúcsú a katolikus templomban, majd azt követően koszorúzás a Millenniumi emlékparkban.

 

Kiállítás

   Szombat (augusztus 13.)

   Sárbogárd: „Megy a gőzös…” – vándor vasúttörténeti kiállítás a József Attila Művelődési Központban. 125 éves a Börgönd–Sárbogárd vasútvonal. Megtekinthető hétköznap 13 és 17 óra között vagy előzetes bejelentkezéssel. 

   Székesfehérvár: Meghosszabbítva! Királyok és szentek – Az Árpádok kora. A kiállítás augusztus végéig látogatható a Szent István Király Múzeum Fő utcai Rendházában.

   Székesfehérvár: Volt egyszer egy településfényképezés (Fejér megye 1984–1985-ben). Időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában. Megtekinthető szeptember 17-éig.

   Székesfehérvár: Community – Building / Közösség – Építés. A top_OS csop_Ort kiállítása a városról, a helyről és az időről a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában. Megtekinthető szeptember 25-éig.

 

    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában