Bacsis Retró Számítógép Kiállítása

2022.06.24. 07:50

A mesebeli hetes szám - Ismét retró PC találkozó vár Fülén a hétvégén

Ismét a retró számítógépek Mekkája lesz Füléből egy hétvégére, ráadásul a mostanin. Kapiskálják már, mire gondolunk? Ha nem, akkor semmiképp se lapozzanak tovább, ha mégis, akkor pedig jól tudják, miért érdemes velünk maradni a következő percekben. Íme néhány fontos tudnivaló, hogy ne maradjanak le semmiről!

Kecskés Zoltán

Orsovai Sándor igazi turisztikai központtá varázsolja minden évben Fülét

Forrás: Elekes Gergő / Feol.hu-archív

Képzeljenek el egy nyolcszáz négyzetméteres tornacsarnokot telis-tele gyermekkorunkból vagy akár születésünk előtti korszakból származó masinákkal. A nem x86 alapú Acorntól kezdve a Commodore 64-en át a ZX Spec­trumig gyönyörködhetünk a masinákban Orsovai Sándor, vagy ahogy a környéken ismerik, Bacsis főszervező és gyűjtőtársai révén. Mint azt megtudtuk tőle, a hetedik alkalommal megrendezendő Bacsis Retró Számítógép Kiállítás, „ahogy lenni szokott, ismét egy kicsit szebb, egy kicsit nagyobb, egy kicsit jobb lesz, mint a korábbiak”.

Természetesen idén sem maradhat el a már jól megszokott hűtőborda- és videokártya-gyűjtemény, a menedzserkalkulátorok és a PDA-k kollekciója, a közel 400 darabból álló processzorbörze, de dobozos videojáték-gyűjtemény és extrém tuningsarok is várja az érdeklődőket, nem beszélve a „multiplayer őrületről”, ahol több mint 20 masina segítségével lehet kipróbálni a történelem első többjátékos módját támogató alkotásokat. Bár a kiállítás többnyire a férfiakat szippantja be, de azért a hölgyeknek sem kell rögtön bedobniuk a törölközőt, ugyanis újdonságként „asszonymegőrző” programokkal is készülnek. Ami annyit jelent, hogy igény szerint feleségeknek, barátnőknek kirándulást szerveztek, Balatonfüredre vagy Fehérvárra, hogy ne csak az urak, de az asszonyok is jól érezhessék magukat. Szintén lényeges, hogy szombaton 10 és 20 óra között, vasárnap pedig 10-től 18 óráig nézelődhetnek és játszhatnak a látogatók a népszerű kiállításon. Az ingyenesen látogatható rendezvényt Fülén, a Petőfi utca 12-es szám alatti tornacsarnokban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!