Nevezni előzetesen vagy a helyszínen

2022.05.13. 10:30

Skandinávián és túl: Rejtvényfejtő kupa a hétvégén Székesfehérváron

Csökkenti a stresszt, fejleszti a kommunikációs képességeket, tornáztatja az agyat. Mi az?

Majer Tamás

Egyéniben és csapatban is megmérethetik magukat a hétvégén

Forrás: FMH-Archív / FG

Nem más, mint a rejtvényfejtés! A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub május 14-én és 15-én a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban rendezi meg a jubileumi, XX. Kedvenc Kupát. Egyéni és csapatversenyt is tartanak, várnak kezdőket, haladókat, mesterjelölteket és mestereket egyaránt. – A fehérvári hagyományosan a leglátogatottabb a versenyek között: a tavalyi megmérettetésen 175 egyéni versenyző indult, és 23 csapat mérkőzött meg egymással – adták közre a szervezők. 

Az egyéni versenyek szombaton 14 órakor kezdődnek, nevezni előzetesen online vagy 12 órától a helyszínen lehet. Minden résztvevőnek két rejtvényt kell megfejtenie két óra alatt. A kezdők skandináv típusú rejtvényt kapnak, a mesterek pedig egy szinte üres lapot, és ehhez kevert meghatározásokat. A haladó és mesterjelölt szintek nehézsége értelemszerűen a két végpont között lesz. A verseny legjobbjai a várhatóan 17.30 órakor kezdődő díjátadón vehetik át jutalmukat: az első hat helyezett oklevelet és ajándéktárgyat kap, a dobogósok kupát is hazavihetnek. 

Minden regisztrált résztvevő kap ajándékcsomagot, ami által a rejtvényfejtést otthon is folytathatja. A szervezők közlése szerint a vasárnap 10 órakor kezdődő csapatversenyre négyfős csapatok nevezhetnek online, vagy a verseny napján reggel 8 órától a helyszínen. A csapatversenyben az első három helyezett érmeket vehet majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!