Program

2022.04.22. 18:50

Szentgyörgyi napok kezdődnek vasárnap májusfaállítással, Mezőszentgyörgyön

A hagyományos Szentgyörgyi napokat április 24-étől 30-áig rendezi meg Mezőszentgyörgy község önkormányzata. Egyebek között elültetik a Születések fáját, Eötvös Károlyról értekeznek, retró vetélkedőt szerveznek és a tájház udvarán felállítják a májusfát.

V. Varga József

A májusfadíszítés több éves hagyomány a faluban

Forrás: FMH-Archív

Az ünnepélyes megnyitót vasárnap 15 órakor tartják a művelődési háznál, és elültetik a Születések fáját az elmúlt három évben született gyermekek köszöntéseképpen – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter önkormányzati képviselő, a művelődési ház és könyvtár vezetője. Szűcsné Novák Mária Bibliai nőalakok című tűzzománc-kiállításának – az alkotó könyvbemutatójával egybekötve – április 25-én 17 órától ugyancsak a művelődési ház ad otthont.

A kabaré estet a MASZK jegyzi – Orbán Klára és Tóth Balázs az egyik jelenetben
Forrás: FMH-Archív

Eötvös Károlyról és műveiről Müller Péter Sziámi költővel Tóth Andrea, a falu jegyzője beszélget kedden 17 órakor a könyvtárban. „Kicsit (sem) szomorkás a hangulatom máma…” – a zenés est Kamarás Iván színművésszel április 27-én 17 órakor kezdődik a művelődési házban. A retró vetélkedőn 3 fős csapatok mérik össze emlékezetüket csütörtökön 17 órától. A péntek esti (kezdés 19 órakor) kabaré-összeállítást a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színházi Kör (MASZK) jegyzi, a nagyérdemű a társulat 25 évének derűs előadásaiból, pikáns jeleneteiből kap ízelítőt a művelődési házban.

Az elmaradhatatlan májusfát április 30-án, szombaton 16 órától állítják fel a tájház udvarán. A csűr alatt kézműves foglalkozás vár kicsit és nagyot egyaránt, bemutatkoznak a legifjabb néptáncosok, és táncházzal is készülnek. A Szentgyörgyi napok programjait tábortűzzel és szalonnasütéssel zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!