ünnepi könyvhét

2021.09.04. 21:00

Kiállítás nyílt a könyvtárban

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozott a 92. Ünnepi Könyvhét programjaihoz szeptember 2-a és 10-e között.

Bokros Judit

A tagkönyvtárak és a központ csütörtök óta várják különféle programokkal az érdeklődőket. Csütörtökön a Zsolt Utcai Tagkönyvtárban a Fejér megyei származású Bauer Barbara író, újságíró vendégeskedett, akit Gábor Gina kérdezett. A központi könyvtár olvasótermében pedig a Kávészünet együttes lépett fel. Pénteken a Tolnai Utcai és a Mészöly Géza Utcai Tagkönyvtár is kínált programot, a központban pedig Régi könyv – új kiadás címmel nyílt kiállítás, amelyet Varga Gábor Farkas képzőművész nyitott meg.

A tárlókban ifjúsági- és gyerekkönyvek régebbi és újabb kiadásai láthatók. Az 1910-es évektől az 1960-70-es évekig kiadott könyvek mellett 21. változatokat tekinthetünk meg. Varga Gábor Farkas felhívta a figyelmet például arra, hogy míg korábban a szöveg volt a fontosabb, mára ez pont megfordult: az illusztráció, a kép az elsődleges – legalábbis a gyerekkönyveknél. Majd a tervező grafikus szemével elemezte a bemutatott anyagot. A könyvtár gyermekrészlegében szeptember 4-én, szombaton 10 órától Vig Balázs várja a gyerekeket a Puszirablók című programmal. A jövő héten is több értékes, szórakoztató és tartalmas esemény lesz – részletek a könyvtár honlapján, a vmk.hu-n olvashatók!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!