Frissen Fejérből

2021.09.16. 08:00

Pénteken kezdődik a tökfesztivál, irány Rácalmás!

Szeptember 17–18–19-én rendezik meg Rácalmáson a XVII. Tökfesztivált. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál fő jellemzője a tök, a kultúra és a gasztronómia.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezen kultúrák egymást kiegészítve alkotnak egy egészet és teszik a tökfesztivált igazán rácalmásivá. A rácalmási tökfesztivál egyediségét még növeli a különleges helyszín és a kiszolgálás. A szervezők bővítik idén a gyermekek számára a kézműves-foglalkozásokat, ezen belül a tökfaragást, valamint a tökös ételek választékát.

Pénteken délben az Óperenciás Bábszínház kezdi a programot. A fő attrakció a 19 órakor rajtoló Irigy Hónaljmirigy-koncert lesz, majd utána 21.10 órai kezdettel a Fun Company zenekar műsorára utcabálon vehetnek részt a vendégek.

Szombaton is az Óperenciás Bábszínház kezd a műsorával 10 órakor, majd délben a Dupla KáVé következik. A programok egymást követik, 19.30 órakor lép színpadra a Halott Pénz, a programot fél tízes kezdettel diszkó zárja.

Vasárnap 11 órától a Lóca zenekar jár majd a gyerekhallgatók kedvébe. Lesz Jó ebédhez szól a nóta, este pedig a Bagossy Brothers Company zárja a háromnapos tökfesztivál zenei programját.

A színpadi programok mellett lesz rengeteg látnivaló. Például az ízek utcája, a tökös ételek kóstolója, láthatunk majd a tökből készült piramist.

Sokak számára érdekes lehet a töksétány, a tökhintó, a töklámpás készítése. A Jankovich szalonban korabeli használati tárgyak bemutatóját láthatjuk, és lehetőség lesz arra, hogy a mára már letűnt korok ruháiban fotózkodhassanak az arra igényt tartók. Ami a lényeg: a mára már az ország egyik legjelentősebb tökfesztiváljára az idén is érdemes lesz ellátogatni Rácalmásra. Hiszen a fenti felsorolásból is kiderül, kicsi és nagy, és mindenféle korosztály megtalálja majd magának ezen a hét végén a megfelelő szórakozást a Jankovich-kúriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!