Kiberhírszerzés, embereszköz, álhírképző és társai

2020.11.13. 07:35

Szkeptikus konferencia, ezúttal az online térben

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló szervezésében 1995 óta minden évben megrendezték a fehérvári szkeptikus konferenciát. Az idén a tanácskozás az on-line térbe költözik.

FMH

– A járványhelyzet miatt idén nem tudunk élőben találkozni, ezért a rendezvényt átköltöztetjük az online térbe. A vitathatatlan veszteségek mellett igyekszünk az internet adta lehetőségeket minél jobban kihasználni – mondta lapunknak Hudoba György fizikus.

Mivel a szervezők (Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, TIT Fejér Megyei Egyesülete, Galileo Webcast; főszervező: Trupka Zoltán) nem tartják szerencsésnek az érdeklődőket egész napra a számítógép elé szögezni, magát a szombati fő rendezvényt rövidebb időtartamúra tervezték. A Szkeptikusok XXVI. Országos online Konferenciája A tudomány helye az áltudományok táguló univerzumában címet viseli, és november 14-én, szombaton 10 órakor kezdődik. Az on-line közvetítés a Galileo Webcast platformján kísérhető figyelemmel. A tanácskozás elnöki tisztét Nagy Rezső főiskolai docens, a TIT Fejér Megyei Egyesületének elnöke tölti be.

A programban a következő előadások követik majd egymást: Az on-line tér lehetőségei és korlátai az oktatásban. Kiberhírszerzés, embereszköz, álhírképző – egy új kor fogalmai. Vírus-szkepticizmus szkeptikus szemmel. Az előzetes program a tanácskozás honlapján tekinthető meg: http://telapo.datatrans.hu/szkeptikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!