bepillantást nyerhetünk

2020.11.13. 07:40

Ismeretlen világokba kalauzolnak a Modern Gyárak Éjszakáján

Negyedik alkalommal rendezik meg a Modern Gyárak Éjszakáját: olyanok is megismerhetik a gyárak és üzemek felépítését és működését, akik más napokon nem jogosultak még az online belépésre sem.

Palocsai Jenő

A Modern gyárak éjszakája programsorozat megnyitója

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az országos kampánynak köszönhetően 76 üzemlátogatást tehetnek az érdeklődők. Természetesen a megyei vállalkozások sem maradtak ki ebből az online bemutatóból, így hat gyár, illetve műhely eszközei között tehetünk sétát a pénteki napon, természetesen a járványhelyzet miatt csak virtuálisan.

Fehérváron az ADU Alba Kft. és a Macher Zrt., míg a megyében a kőszárhegyi Simon Plastics Kft., a dunaújvárosi DaruSín Kft., az iváncsai Masterprint Jelöléstechnika Kft., valamint a bicskei Magyarmet Finomöntöde Kft. csatlakozott idén a Modern Gyárak Éjszakájához, mely eseményt a szervezők úgy is aposztrofálnak, mint Magyarország újraiparosításának ünnepe.

Nemcsak az épületek, a belső terek és a gépsorok válnak láthatóvá, hanem bemutatnak a cégek olyan innovatív megoldásokat is, melyek sikeressé teszik a magyar gyárakat. Szinte nincs olyan területe a gazdaságnak, amivel ne tudnánk megismerkedni, hiszen bepillantást nyerhetünk a fémmegmunkálástól kezdve a műanyag-előállításon át a repülőgépgyártásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!