sokadalom és pásztortalálkozó

2019.09.27. 15:00

Pásztortüzek gyúlnak! – Szent Mihály-napi programok várnak a megyében

Szent Mihály-napi Sokadalom lesz vasárnap délután Székesfehérváron, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A városrészi rendezvényt immár 11. alkalommal szervezik meg.

FMH

Csákváron lovas- és pásztortalálkozót rendeznek szombaton Fotó: FMH-archív

A szeptemberi jeles napok közül kiemelkedik Szent Mihály napja.

A szárazréti programokat 14 órától az óvodások és az iskolások műsorával nyitják, majd az Iszkiri zenekar játszik a gyerekeknek és a Fürge Lábak táncolnak. Slágeregyveleggel Bokányi Zsolt és Grasics Anna szolgál, a TáncolKodó ropja, az operettparádé főszereplője Buch Tibor lesz, majd a légi tűzszínház szikrázik. Horváth Charlie 19 órától ad koncertet.

Csákváron lovas- és pásztortalálkozót rendeznek szombaton
Fotó: FMH-archív

A bicskei Sokadalom szombaton a Kossuth térre fókuszál. A kisbíró reggel kidobolja a programot, 10 órakor kezdődik a traktoros felvonulás, megnyitják az ízek udvarát, a Mihály-napi vásárt, a Galagonyásra pusztabusz és lovas kocsi indul. Parasztolimpiát rendeznek, átadják a Legszebb Konyhakertek és a Virágos Bicskéért díjakat, délután Papp Rita és Bodnár Attila koncertezik, Wolf Kati 19 órakor lép színpadra. Este pásztortüzet gyújtanak.

Csákváron szombaton már a 20. Mihály-napi lovas- és pásztortalálkozót rendezik meg a „csikóakolnál”. A programok sorában fogathajtás, lovas- és gulyásjátékok, kulturális attrakciók szerepelnek. A gyerekeket számos népi játék és lepényevő verseny várja, a gasztronómiai kínálat pásztorételf őző versenyt és ökörsütést tartogat. Azután tábortűz lobban, és kezdetét veszi a gulyásbál.

A Szent Mihály-napi programokat Sárszentmihályon is szombatra időzítették. A tűzgyújtásra és a szalonnasütésre 18 órától a betonos sportpályára invitálják a falubelieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!