irány a képtár!

2018.11.02. 18:00

Vasárnapig még látogatható a „Hóbortos ultramodernek” a Műkertben

A Kecskeméti Művésztelep 1909–1919 című kiállítás november 4-éig, a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben látogatható.

V. Varga József

A Kecskeméten alkotók jelentős része az aktuálisan leginkább haladónak minősíthető művészeti felfogást képviselte. A művészek földet, hajlékot és támogatást kértek annak idején a várostól.

A fehérvári kiállítás a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjteményben elindított, 19–20. század fordulóján létrejött magyar művésztelepeket bemutató sorozatának negyedik tárlata. A májusban nyílt tárlat nagy részét a Kecskeméti Katona József Múzeumból érkezett alkotások teszik ki.

A múzeum negyven alkotása mellett láthatunk egy művet, amely a Kecskeméti Polgármesteri Hivatal tulajdonát képezi és négy olyan alkotást is, melyek Fehérvárról, Smohay János hagyatékából és Deák Dénes gyűjteményéből származnak.

A válogatásban a kecskeméti művésztelepet vezető Iványi Grünwald Béla alkotásai mellett még huszonhat másik művész – köztük Perl­rott-Csaba Vilmos, Kmetty János, Bornemisza Géza, Uitz Béla, Lechner Ödön, Kisfaludi Strobl Zsigmond – munkái szerepelnek… És még vasárnapig láthatók 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!