formabontó fesztiválzáró jam

2018.07.27. 13:00

Szombat estig tart majd a fehérvári dalos találkozó

Hivatalosan ma 18 órakor kezdődik a 44. Országos Dalos Találkozó, amelynek ismét A Szabadművelődés Háza ad otthont.

Bokros Judit

A zsűri szólistákat és zenekarokat egyaránt meghallgat több kategóriában Fotó: FMH-archiv

A 2006-ban újjáélesztett, s több helyszín után 2015-ben Fehérvárra visszaköltöztetett Országos Dalos Találkozót (ODT) összességében negyvennegyedszer rendezik meg. A zsűri több kategóriában hallgat meg előadókat (szólistákat és zenekarokat egyaránt), az abszolút fődíjat azonban egyetlen produkciónak ítéli oda.

Az idei találkozóra már hét közepe óta készülnek A Szabadművelődés Házában. A dalosok és a résztvevők péntek reggel 8 órától regisztrálhatnak, majd a szabad program és a megnyitó után 18.30-kor kezdődnek a koncertek. Este nyolc órától gálaműsor zárja a napot. Szombaton 10 órakor kezdődik a versenyprogram, amely az ebédszünet után 15 és 17 órától folytatódik. A szünetekben beszélgetésre kerül sor a zsűrivel a produkciók kapcsán.

A zsűri szólistákat és zenekarokat egyaránt meghallgat több kategóriában
Fotó: FMH-archiv

Aznap 19.30-tól tartják a gálát, eközben adják át a díjakat is. A találkozó végén formabontó fesztiválzáró jamre kerül sor a gála szereplőivel.

A zsűriben – a rendezvény honlapján olvasható információ szerint – Budapestről Sólyom Tamás és Szűcs József, Szombathelyről Várhelyi Zoltán érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!