virágba borul fehérvár

2018.05.18. 10:30

Pünkösdi álom: Virágcsodákkal, a barokk jegyében

A pünkösdi hétvégén virágba borul újfent a belváros, a virágkötőmesterek a barokk évéhez kapcsolódva készítik el kompozícióikat, amelyekre az idén is szavazhat a közönség.

V. Varga József

A virágkompozíciók szemet gyönyörködtetnek

Fotó: FMH Archív

A Pünkösdi virágálom a barokk jegyében attrakció pénteken veszi kezdetét, és pünkösdhétfőn fejeződik be. A megnyitót pénteken 17 órakor tartják, a városháza előtt köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. Műsort ad az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja és a Kákics együttes. A pünkösdi körséta a virágkompozíciók helyszíneire vezet, az alkotásokra május 21-éig, hétfő 15 óráig lehet szavazni, az eredményhirdetést 17 órakor tartják.

A színpadi virágkötés és árverés 18 órakor a Mátyás király emlékműnél kezdődik Szabó János szakújságíró, a Virágkötők és Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének képviselője vezetésével és az Oázis virágüzlet közreműködésével. Az árverésen befolyt összeget a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete kapja. Szombaton tartják a „kisinasok”, az utánpótlás versenyét, pünkösdi virágkoszorúk, koronák készülnek papírból a Terembura Egyesülettel; vasárnap barokk divatbemutatót rendeznek; hétfőn állatsimogató várja az aprónépet, és a Stringers vonósnégyes ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!