Prémium magazin

2017.04.18. 13:25

Felhők között táncoló

Amikor egy vitorlázógép táncolni kezd az égen, az olyan, mintha az angyalok ünnepelnének. A zene ritmusára és dallamára emelgeti és ejti le szárnyait a nagy fehér műmadár, amit értő és szerető kéz ural.

Prémium magazin

Néha olyan ez a tánc, hogy már-már istenkísértésnek tűnik, meghazudtolásának a fizika és talán az élet törvényeinek is. Egy kicsit olyan, hogy nem csak csodálhatjuk, nem csak büszkék lehetünk rá, de jogos megkönnyebbülést érezhetünk azt sóhajtva: ha ilyesmire képes az ember, talán mégsem lehet a végzettel sebezhető, talán mégis járhat valami neki odaát. Álmot kerget odafent a gép, egy álmot, amely mindig az emberek közös vágya és reménysége volt: az igazi, az egyetlen valóságos szabadság álmát. A botkormány hangszer ilyenkor a pilóta kezében, a húrok a lelkünkben pendülnek meg. Túlzás volna az elragadtatás, ha repülőember bemutatóját látjuk? Amikor Józsa Dávid ül a pilótafülkében, korántsem az.

A márciusi Prémium magazinnak mesél a világbajnok repülőpilóta nem mindennapi életéről.

Kövessenek a Facebookon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!