szponzorált tartalom

2019.08.13. 12:21

Boldogság az otthonodban: téged mik vesznek körül?

A konmari módszer egyre népszerűbb, és többeknek egyre fontosabbá válik: az az elv, miszerint csak olyan dolgokat tartsunk meg, amik boldogságot okoznak számunkra. Ez képes arra, hogy teljesen megváltoztassa az egész életedet.

Az otthon az a hely ugyanis, ahol feltöltődünk, ahonnan energiát nyerhetünk a következő nap kihívásaihoz. Ezért nem mindegy, milyen az, hogy néz ki, mennyire tetszik és milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat ezen a fontos helyen.

Tavaszi nagytakarítás helyett

A takarítás és rendrakás mindig is fontos kérdés volt. Számtalan praktika öröklődik generációról generációra, így megőrizve például a tavaszi nagytakarítás szokását. Ilyenkor nem csupán egy alapos takarítást kap otthonunk, előszeretettel szelektáljuk is dolgainkat. Hatalmas feladat ez, így legtöbbünk évről évre egyre nehezebben áll neki a feladatnak, és szomorúan állapítjuk meg, hogy megint egy teljes hétvége fog elmenni a rendszerezésre.

Nem szükséges azonban, hogy ez így legyen. Az elmúlt években már Magyarországon is elkezdte térhódítását Marie Kondo módszere, aminek a lényege, hogy fejezzük be otthonunk időszakos rendbetételét, tegyünk meg mindent egy lépésben, és élvezzük a hatást évekig.

A módszer nem véletlenül hatékony, hiszen nem egy egyszerű szelektálásról van szó, hanem komoly lelki folyamatok zajlanak le ilyenkor, amely megváltoztatja tárgyainkhoz való hozzáállásunkat, viszonyunkat.

Szeretett vagy akár kevésbé kedves tárgyainktól megszabadulni nem könnyű, éppen ezért fontos, hogy ilyenkor józan ésszel gondolkodjunk. Ha a szívünkre hallgatunk a szelektálás során, könnyen lehet, hogy csak néhány dologtól szabadulunk meg végül, mely hosszútávon egyáltalán nem könnyíti meg a dolgunkat.

Vegyél igénybe segítséget

Mivel a dolgaink szanálása megterhelő lelki folyamat lehet, ezért nagyon fontos, hogy semmiképp ne álljunk neki a feladatnak egyedül.

Segítséget kérhetünk barátainktól vagy családtagjainktól is, ami fontos, hogy olyan embert válasszunk a feladatra, aki segíti a folyamatot, nem pedig hátráltat minket. Gyakran épp a családtagok azok, akik nem engednek kidobni valójában már rég haszontalanná vált tárgyakat.

A legjobb, ha a lomtalanításra egy független szakértő segítségét kérjük, ezzel biztosítva azt, hogy egy kívülálló személyében józan segítséget kapunk.

Az otthoni harmónia megteremtéséhez már otthonszervezés és rendszerezés szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mely bár elsőre furcsán hangozhat, mégis nagy segítségünkre lesz a válogatás során.

Az otthonszervezést bármikor megejthetjük, azonban költözések alkalmával különösen nagy segítségünkre lehet. Fontos, hogy ilyen esetben mindig a költözést megelőzően, még a régi otthonban történjen meg a rendszerezés, és új lakásunkba már csak azt vigyük magunkkal, ami valóban kedves számunkra.

Az otthonszervezés nem egy egyszerű rendrakási folyamat tehát. Egy kívülálló személyében kapjuk meg azt a segítséget, ami által könnyen megteremthetjük az otthonunkban azt a hangulatot, amit mindig is szerettünk volna. Segítségével otthonunk hamarabb és stresszmentesen válik azzá a hellyé, ami napról napra segíti kikapcsolódásunkat, feltöltődésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában