Hirdetés

2019.12.16. 16:27

Fogja hízókúrára a bankszámláját!

Szeretné megtakarítását növelni, de fél a kockázatoktól és apróbetűs kikötésektől? Egy lekötött betéttel csak nyerhet – nem is keveset!

Manapság már rengetegféle megtakarítási lehetőség közül lehet választani, sokszor éppen az a gond, hogy túl széles a bankok skálája, ezért nehéz megtalálni az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbb opciót. A piaci viszonyok folyton változnak, így a várható nyereség mellett egyre inkább fontos a biztonság és kiszámíthatóság is, hiszen a legjobb, ha előre tudjuk, mikor és pontosan mennyi hozamot várhatunk. Éppen ez a két faktor a lekötött betétek nagy erőssége.

Garantált mosoly

Akár egy szép év végi prémiumnak örülhetünk, akár ügyes spórolással sikerült sokat megtakarítanunk, ha nem kívánjuk azonnal elkölteni, érdemes elhelyezni Sberbank 3,60%-os akciós betétben, hogy rövid időn belül még több pénzből gazdálkodhassunk. A futamidő mindössze 4 hónap (plusz a lekötés törthónapja), ami kellően rövid ahhoz, hogy biztonsággal előre lehessen kalkulálni. Mégis kellően hosszú ahhoz, hogy látható kamatot eredményezzen. Persze váratlan kiadások mindig előfordulhatnak, de 4 hónapra előre könnyebb tervezni pénzügyileg, mint több évre, így megfontoltan dönthetünk arról, milyen összeget kívánunk lekötni. 100 000 forinttól 10 millió forintig, csak rajtunk múlik. Aggodalomra pedig semmi ok, mert a pénzünk védelmét 100 000 eurónak megfelelő összegig (vagyis 2019. december 4-i árfolyamon több, mint 32 millió forintig) az Országos Betétbiztosítási Alap garantálja.

Meggyőző matek

A futamidő alatt ugyan nem nyúlhatunk hozzá a pénzünkhöz, de cserébe fix kamatot kapunk, ráadásul a Sberbanknál ez most kiemelten magas, évi 3,60% (EBKM 3,60%)! Ez azt jelenti, hogy 1 millió forint lekötött összegnél a futamidő végére 12 ezer forinttal több lehet a számlánkon, 5 millió forint esetén pedig már 60 ezer forint a kamat. Ez csillagos ötös teljesítmény rövidtávon! Ráadásul mindez anélkül, hogy a szokásosnál többet raktunk volna félre, vagy kockáztattunk volna. Így kis lépésekkel, mindenfajta megerőltetés nélkül közelebb kerülhetünk a nagyobb céljainkhoz: megengedhetjük magunknak a drágább szállást a nyári vakáción, vagy gond nélkül kérhetünk pár extrát a kinézett új autónkba. A Sberbankkal tényleg megéri számolni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában