Szponzorált tartalom!

2024.02.01. 12:28

Dátum dilemma, avagy mikor legyen a nagy nap?

Az esküvői dátum kiválasztása az egyik legfontosabb és egyben legnehezebb döntés, amit meg kell hoznotok, hiszen hatással lesz a hangulatra és persze a költségekre is. De hogyan válasszátok ki az ideális dátumot? Ehhez mutatjuk most a legfontosabb szempontokat!

Forrás: eskuvonkhelyszine.hu

Évszak

Az évszak dönt arról, milyen időjárási körülményekkel kell számolnotok, és hogy minek van szezonja, de akkor is fontos lehet, ha szeretnétek összekötni az eseményt egy ünneppel vagy épp el akarjátok kerülni azt. Ha szabadtéri esküvőben gondolkodtok, a tavaszi-nyári időszak a legjobb, ilyenkor szabad a pálya a virágdekort illetően is, szinte bármi elérhető. Ha viszont az esküvő kastélyban lesz, a patinás épület épp elég szép, és nem számít, milyen az idő odakint.

Vendégek

Bizony nem mindegy, kiket hívtok meg és honnan fognak érkezni a helyszínre a vendégek. Tavasztól őszig bárhova könnyen el lehet jutni, de ha sokan érkeznek külföldről, arra is érdemes gondolnotok, hogy általában épp olyankor a legdrágább az utazás. Ide tartozik a szállás kérdés is, könnyen lehet, hogy a forgalmasabb időszakokban teltház van a közeli szálláshelyeken, ezért ha ilyesmiben gondolkodtok, a legjobb, ha a helyszínen kap szobát minden vendég.

Forrás: eskuvonkhelyszine.hu

Költségvetés

A költségvetés is beleszólhat abba, hogy milyen dátumot választotok. Ha nem terveztek világraszóló lakodalmat és szerényebb a keret, akkor a tipikus esküvői szezonon túl érdemes gondolkodnotok, vagyis a téli hónapokban, ilyenkor minden olcsóbb. A legjobb esküvőhelyszínek Pest megyében igen hamar betelnek, ha tehát a költségvetés megengedi, hogy egy népszerű helyet válasszatok, időben foglaljatok, hogy ne kelljen a szabad helyekhez igazítani a dátumot.

+ 1: asztrológia

Ha érdekel titeket az asztrológia, az eddig felsorolt gyakorlatias szempontokon túl arra is érdemes figyelnetek, hogy a kiválasztott dátumon kedvező legyen a bolygók állása. Talán nem ezen múlik a házasságotok, de egy kis extra támogatás jól jöhet.

A dátum mellett a másik kritikus pont a helyszín, ha lehet, ezt még alaposabban gondoljátok át, és nézzetek meg minél többet személyesen is. Pest megyei esküvői helyszínek közül mi mindenképpen a Fenyőharaszt kastélyszállót ajánljuk, és ha körülnéztek náluk, érteni fogjátok, miért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában