Hirdetés

2023.12.05. 00:01

Évezredek útján, Aranymonostor és látogatóközpont turisztikai fejlesztése I. ütem C. projekt Bugac

PR cikk

Bugac Nagyközségi Önkormányzat TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00001 azonosítószámú, „Évezredek útján, Aranymonostor és látogatóközpont turisztikai fejlesztése I. ütem” című projekt a Széchényi 2020 program keretében, 1 137 073 125 Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.2.1-15 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretében került megvalósításra. A fejlesztést Bugac Nagyközségi Önkormányzat konzorciumban, a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel valósította meg. A projekt fizikai befejezésének napja: 2023. november 30.

 

Bugac Nagyközségi Önkormányzat által megvalósított beruházás célja a Bugac település határában feltárt Árpád-kori monostor és a körülötte elterülő, virágzó Árpád-kori település életének, valamint az itt előkerült, kimagasló kvalitású leletanyagnak a bemutatása, turisztikai hasznosítása.

A projekt elemeként megépült látogatóközpont közel 1.900 m2 területen innovatív kiállításoknak, foglalkoztató tereknek ad helyet. A bugaci Aranymonostor Látogatóközpont 2024. március végétől állandó kiállítással, és különféle turisztikai és kulturális programokkal várja a látogatókat. A gépkocsi és buszparkoló kialakítása mellett a turisztikai attrakciót Bugac településsel összekötő, kerékpárral is járható gyalogút felújítására is sor került.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában