Hirdetés

2023.08.07. 10:07

Friss termékek szállítása és tárolása újra felhasználható csomagolás segítségével

Sok termény már a betakarítás utáni órákban elvész, mert nem megfelelő ládákba és dobozokba kerülnek: az áru összenyomódik, megsérül vagy más módon károsodik. Most, hogy javában zajlik a betakarítási szezon (kb. ősz végéig) érdemes beszélni a termények megfelelő csomagolásáról, hogy szállítmányozás és raktározás közben is megőrizzék minőségüket.

PR cikk

Forrás: schoellerallibert.com/hu

A Schoeller Allibert visszaforgó logisztikai csomagolás gyártó szakértőjét kérdeztük.

“Azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek már a betakarítás utáni néhány órában megsérülnek vagy a minőségük romlik, nem adhatók el a zöldségesek, szupermarketek polcain. Sajnos már csak alacsonyabb áron értékesíthetők, hiszen feldolgozásra kerülnek például konzervek, befőttek, mirelit formájában” - magyarázza a vállalat munkatársa, aki rámutat, hogy napjainkban már az extrán sérülékenynek számító bogyós terményeket is biztonságosan lehet szállítmányozni.

A friss termékek logisztikai kihívásai között egyértelműen az olyan termények jelentik a legnagyobb kihívást, mint az eper, áfonya, vagy épp a málna, de ide sorolhatjuk például a paradicsomot vagy akár a szőlőt is. Ezek rendkívül könnyen összenyomódnak, valamint ömlesztett áruként hamar rothadásnak is indulhatnak. A másik ilyen kategóriába az egzotikus gyümölcsök tartoznak, amelyek szállítása hosszabb időt vesz igénybe, mintha hazai terményeket kellene például a Nagybani piacra, biopiacokra eljuttatni.

“A Schoeller Allibert ömlesztett áru konténerei optimális szellőzést és nagyfokú biztonságot jelentenek szállítmányozáskor és raktározáskor egyaránt.”

A fogyasztók hatalmas kínálatból választhatnak a boltok polcain, szinte minden fajta zöldségből gyümölcsből többféle a felhozatal. A vásárlók ráadásul mindig a kiváló minőség jeleit, valamint az optimálisan érett zöldséget vagy gyümölcsöt választják az üzletekben, hiszen ezek tovább eltarthatók. Ezeknek a kihívásoknak nem könnyű megfelelni úgy, hogy a logisztikai költségek ne rúgjanak az egekbe.

“A Schoeller szállítóeszközei kompromisszumok nélküli biztonságos szállítást és tárolást tesznek lehetővé. Mivel 10-szer hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos fából készült tárolók, ezért beszerzésük igazi beruházásnak minősül a cégek életében. És arról se feledkezzünk meg, hogy típustól függően egymásra is rakodhatók szállítmányozáskor, így hosszútávon költség és hely is spórolható használatukkal.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában