Hirdetés

2023.06.08. 00:01

Kerékpárút hálózat fejlesztése a 63-as út Cece-Vajta településeinek szakaszán I. ütem

PR-cikk
 

Kerékpárút hálózat fejlesztése a 63-as út Cece-Vajta településeinek szakaszán I. ütem

TOP-3.1.1-15-FE1-2019-00028

Cece Nagyközség Önkormányzata 498,95 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósította meg a település közlekedésbiztonságának és kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztését.

A projekt eredményeként az alábbiak valósultak meg:

Cece Nagyközség 63. sz. közútján, vagyis a Köztársaság útján kerékpársáv, illetve elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kiépítése valósult meg a hozzá kapcsolódó csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításával, továbbá a Jókai Mór és a Béke utcán kerékpáros nyomvonal került felfestésre. Összesen 2,47 km hosszú útszakaszon valósult meg a kerékpáros fejlesztés Cece belterületén. A Köztársaság úton kerékpársáv és elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült 2056 m hosszon és a kapcsolódó csapadékvíz-elvezetés is kialakításra került, a Jókai Mór utcában és Béke utcában kerékpáros nyom felfestésével került kialakításra a kerékpárútvonal 414 m hosszon. Mivel a Szabadság tér fonódó főúti forgalma és a szűk keresztmetszete, továbbá a kerítések közelsége nem tette lehetővé kerékpárút vagy kerékpársáv kialakítását, ezért a Béke utca és a Jókai utca igénybevételével vált lehetségessé a főtér kikerülése, melyet jelenleg is így használ a kerékpáros forgalom.

A projekt keretében az alábbi közlekedésbiztonsági fejlesztések valósultak meg:

A gyalog- és kerékpáros úton felfestésre kerültek a szükséges piktogramok, a szétválasztott, vagyis két irányú kerékpár sáv felfestéssel került elválasztásra a 63. sz. közúttól. A gyalogátkelőhelyek mellett kijelölésre kerültek a kerékpáros átvezetések is. Mind a kerékpárosoknak mind a közúton közlekedő gépjárművek részére figyelmeztető jelzések és táblák kerültek kihelyezésre a könnyebb tájékozódás és a biztonság érdekében.

A hosszútávú fejlesztések célja Sárbogárd -Cece - Vajta kerékpárút teljes összeköttetése, melynek jelenleg a Cece Sárbogárd felé eső belterületi szakasza valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában