Szponzorált tartalom

2022.09.28. 00:03

Így használható ki 9-féle módon a minőségi kőpárkány

Az ablakpárkány, pontosabban a belső könyöklő a ház legizgalmasabb és legkreatívabb része. Most lelki szemeink előtt megjelenik a tiltakozó háziasszonyok, kényelemre vágyó férfiak tömege, akik lehet, hogy a belső könyöklőkre csak muszáj kategóriaként tekintenek. Pedig a kőből készült párkányok, könyöklők lenyűgöző lehetőségeket tartogatnak számunkra. Csak élni kell vele.

Minőségi külső ablakpárkány kőből

Jelen írásunkban megmutatjuk, hogy a minőségi kőből készült párkányok, könyöklők hogyan használhatók ki igazán.

1. Harmóniát hozó párkány

Lehet már Ön is tapasztalta, hogy bizonyos tárgyaknak egyszerűen nem talál helyet, pedig szeretné a belső teret megszépíteni velük.

Egy szép könyv, apró szobrocska, ízléses dísz sokat dob a ház belső hangulatán, ezért a könyöklőn remekül mutathatnak, életet visznek az adott helyiségbe.

A természetes kő pedig olyan elegáns alapot nyújthat a tárgyaknak, ami egyúttal stabil pont is lehet számukra.

2. Virágzó párkány

Aki a virágot szereti…

Vagy inkább egészítsük ki úgy, hogy aki a minőségi kőpárkányon lévő virágot szereti, rossz ember nem lehet! Petőfi Sándor egykori mondását átalakítva csak képzelje el a következő jelenetet: Belép a házba, a belső könyöklőkön (de az ablakpárkányon is) pedig különféle virágok, növények pompáznak, amelyektől a tér végre élni kezd. Ráadásul attól sem kell aggódni, hogy az öntözés miatt a párkányra csöppen a víz, ugyanis a kőből készült párkány a legkomolyabb védelmet nyújtja a falnak is. Egyrészt megvédi a falazat belső oldalát az esetlegesen lecsöppenő víztől, másrészt a páratartalom miatti páralecsapódástól.

3. Párkányos kényelem

Hívjuk ismét a képzeletet segítségül! Szombat délután van. Semmi másra nem vágyik, csak békére, nyugalomra, esetleg egy remek könyvre, kávéra vagy csak gondtalan semmittevésre. Az ablak előtti tér akár pihenőhelyként is funkcionálhat. A párkányt kényelmes párnákkal letakarhatja, hátradőlhet és élvezheti a kilátást vagy megkezdheti a jól megérdemelt szunyókálását. Tehát bátran lehet gondolkodni egy álomszerű, pihenősarok létrehozásában.

4. Ablakpárkányból asztal

A járvány alatt sokan megtapasztalhatták az otthoni munkavégzés előnyeit és hátrányait is. Ennek eredményeként sok háztulajdonos a tervezővel karöltve nagy figyelmet fordított a különleges terek kialakítására. Ennek egyik módja lehet az ablakpárkányok íróasztallá alakítása. Hogy miért? A minőségi kő szilárd és szép alapot képezhet. Ráadásul a természetes fényben végzett munka csökkentheti a fejfájást, a szemfájdalmat és a homályos látást, ezáltal javítja a termelékenységet és a jólétet.

Akár a belső ablakpárkány is készülhet kőből
 

5. Ablakpárkányos romantika

Szombat este van. Kedvesével a nappaliban ülnek, miközben lágy muzsika szól, a lámpákat pedig lekapcsolják. Mégis meghitt, ünnepi fények adnak világosságot. Ugyanis az ablakpárkányokon különféle formájú (esetleg illatú) gyertyák vannak elhelyezve, megteremtve ezzel a bensőséges hangulatot.

6. Kőpárkány, az emlékek őre

Nyaralás, esküvő, gyerekszületés, családi összejövetelek. Ezek mind, mind felidéződhetnek egy-egy fényképen, ami a kőpárkányra helyezve mosolyt csalhatnak nap mint nap az arcunkra. Mivel a fényképek a szemünk előtt vannak, ezért öröm rájuk pillantani minden egyes alkalommal.

7. Kőpárkányos könyvtár Nincs elég hely a polcokon a könyveknek?

Netán természetes fénytől átölelve gyönyörködne kedvenc köteteiben? A könyöklőn elhelyezett minikönyvtár pompás lehetőséget ad a könyvek tárolására és egyedivé varázsolja a teret.

8. Párkányos dekoráció minden szezonra

Az ablakpárkányok az ünnepek, évszakok hangulatának megteremtésében is segítő kezet nyújthatnak.

Pl. nyáron egy mediterrán stílusú tárgy, ősszel akár egy töklámpás, télen egy karácsonyi dísz, míg tavasszal pedig egy igényes vázában elhelyezett illatozó virág adhat minőségi pluszt a helyiségeknek.

9. Ablakpárkányos világítás

Az asztali lámpák roppant hasznosak lehetnek a nap sötétebb óráiban. Akkor is, amikor csak egy meghitt időtöltésre vágyunk és nem akarjuk pl. az egész nappalit fénnyel beborítani. A belső könyöklőn elhelyezett lámpa pedig egyediséget kölcsönöz a térnek és jó szolgálatot tehet egy elvonulásnak, esti munkának, elmélyülésnek. És ami a díszítésnek minőséget és szilárdságot biztosít: Az a minőségi kőpárkány. Ami ráadásul tökéletes védelmet is nyújthat.

Amikor a fűtésszámlától nyugodt marad- Kőpárkányos rezsicsökkentés

Hallott már a hőhídról?

Ez a hiányos szigetelés miatt alakul ki. Azaz a kinti hideg vagy meleg a falak bizonyos pontjain érintkezik a belső levegő hőmérsékletével.

Mi történik ekkor?

Nagymértékű hőcserélés, párakicsapódás, tehát nedvesedés jelenik meg. És mivel a levegő „szabadon” vándorolhat kis réseken át éjjel-nappal, ezért a fűtésszámla is szépen felkúszik.

Minőségi kő ablakpárkánnyal csökkenthető a rezsiszámla
 

Mit tehet a hőhíd ellen?

Amikor beépíti az ablakpárkányt, akkor a megfelelő szigetelést hajtja végre. Két módon teheti ezt meg:

1. Be kell hajtani a párkányfogadó és a kőpárkány csatlakozásánál a hézagzáró szalagot. Ezt követheti a szilikonnal való rögzítés.

2. Ki kell fújni az ablak alatti részt purhabbal, majd rárakni a hézagzáró szalagot! Ezt követően a párkány belső élére kell nyomni a szilikont, és úgy kell nekinyomni a párkányfogadónak!

Ha bármelyik műveletet elvégzi, már rengeteget tett a rezsicsökkentésért. Ezt bántóan kevesen végzik el, közben pedig a fűtésszámlájuk az égig emelkedik.

És a legszebb az egészben, hogy az ablakpárkány mögött lévő szilikont nem éri UV-sugárzás. Vagyis akár 20-30 évig is tökéletes védelmet nyújthat a megfelelő szigetelés.

A párkányos minőség hazai képviselője 

A Párkányos csapat különleges kőfaragó üzemében minőségi kőpárkányok készülnek és a hála a rugalmas nyitvatartásnak, akár 6 órán belül is át lehet venni őket.

Mire számíthat a leendő vásárló?

Kedvező árra, minőségre, egyedi méretre és tetszőleges darabszámra.

Lehetőség van házhoz szállításra is. Sőt, gondolnak a lakossági ügyfelek mellett a viszonteladókra is, a rendkívül kedvező partner programjuknak köszönhetően.

Ha minőségi kőpárkányt szeretne, amin gyönyörűen mutatnak a virágok, könyvek, különböző dekorációk, akkor válassza a Párkányos csapatát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában