Szponzorált tartalom

2022.08.15. 19:41

Biciklivel a Balatonig: Elkészült a BUBA!

Befejeződött a Budapest-Balaton kerékpáros-útvonal (BUBA) kiépítése. A 108 kilométeres útvonalnak köszönhetően már biztonságosan el lehet jutni kerékpárral is a Balatonra, és több ez, mint puszta praktikum: ezzel megszületett az egyik legizgalmasabb magyarországi turisztikai látványosságokat sem nélkülöző bicikliút. Kerékpárra fel!

Forrás: NIF Zrt.

Nem csak a túrázóknak könnyítik meg az életét az elkészült létesítmények: a környék lakói is járhatnak biciklivel munkába az egészséges életmód jegyében. A zöld szempontokat és tikkasztó nyaraink időjárását figyelembe véve az útvonal mentén 1090 fát ültettek a kivitelezők, így még komfortosabb lehet a túrázás. Ráadásul a kerékpárúton több esőbeállóval, asztallal és padokkal felszerelt pihenőhely is található. Új pihenőhely épült Gyúrón, Pázmándon, Fülén és Balatonfőkajáron, valamint Szabadbattyánon is van lehetőség megpihenni. 

Az útvonal a főváros és a Balaton, Magyarország elsődleges utazási célpontjainak kapcsolatát biztosítja, de számtalan egyéb turisztikailag izgalmas célpont is megtalálható rajta, szóval akkor se essünk kétségbe, ha nem egyből tekernénk le a teljes távot. Szervezhetünk kisebb kirándulásokat is, hiszen a BUBA érinti többek között az Etyek-Budai borvidéket, a Velencei-tavat, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, valamint a Balatonakarattyán található Kisfaludy-kilátót is, hogy csak néhányat említsünk a lehetőségek közül. Akár strandolnánk, akár természeti látnivalókban gyönyörködnénk, akár gasztrokalandokra vágyunk, mindenképp megtalálhatjuk a számunkra megfelelő desztinációt. 

NIF Zrt.

Etyeken májusra készültek el a munkálatok, a környékbeliek és a borvidék kedvelői már használhatják a megújult aszfaltburkolatot és az új kerékpárutat. Ha erre járunk, ne felejtsünk el – lévén, hogy ez Magyarország egyik legismertebb borvidéke – elmerülni a környék kínálta gasztronómiai élvezetekben, és egy nagy sétát is tehetünk a kellemes hangulatú utcákon.  A Sajgó-patak hídját is átépítették, sóskúti mészkő burkolattal, érdemes azt is megtekinteni, ha a vidéken járunk. 

A Budapest-Biatorbágy szakaszon már a biatorbágyi viadukt környékén is befejeződtek a munkálatok. Ha erre járunk, vegyük alaposan szemügyre a viaduktot, hiszen ez a település leglátványosabb építészeti emléke, amely izgalmasan drámai hangulatot áraszt. Már a Biatorbágy és Etyek közötti festői szépségű szakaszon való tekerést is élvezhetjük.  

NIF Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában