Szponzorált tartalom

2022.06.24. 00:00

Biztos pont a bizonytalan időkben

Ügyfélközpontú szolgáltatásokat és személyre szabott megoldásokat kínál régiónkban a Groupama Biztosító

A gazdaság legaktuálisabb kihívásira reflektált a Groupama Biztosító partnertalálkozóján, ahol bemutatták legújabb, garantált hozamot kínáló konstrukciójukat is. A vállalat ezer szállal kötődik a megyeszékhelyhez, évek óta fontos partnere Székesfehérvárnak, hiszen a város nagy értékű, köztulajdonban lévő vagyonainak is biztosítója egyben.

A belváros patinás szállodájában, a Hotel Magyar Királyban zajló villásreggelivel összekötött konferencia célja az volt, hogy elismert pénzügyi és gazdasági szakértők bevonásával segítsen eligazodni a helybéli prominens vállalkozóknak és a számukra ugyancsak rendkívül fontos lakossági ügyfeleiknek a jelenlegi kihívásokkal teli környezetben.

A rendezvény házigazdája, Flatsker Zoltán, a Közép-Dunántúli Igazgatóság vezetője reményét fejezte ki, hogy az eseményen elhangzó gazdasági elemzések, a közös beszélgetés szemléletváltást és közös cselekvést eredményez a jövőre nézve.

Flatsker Zoltán, Groupama Biztosító területi igazgató
Forrás: Groupama Biztosító Zrt.

A szakmai program Madár István a Portfolio vezető elemzőjének előadásával kezdődött, aki a gazdasági sokkok nyomán elszabaduló energiaárak hatásairól beszélt, miközben átfogó képet nyújtott a hazai gazdaság kilátásairól is. Az eddigi információk alapján úgy érzékeli, hogy bár a recesszió benne lehet a pakliban, de nincs koronavírus-sokk, illetve a 2008-as Lehman-momentumtól sem kell tartania a magyar háztartásoknak, amikor is devizahitel-csapdájába esve sokan eladósodtak. Ugyanakkor úgy véli, hogy sürgős szemléletváltásra lenne szükség a lakossági megtakarítások szerkezetét illetően, melyek elképesztően elavultak, 49 százalékuk olyan eszközben hever (bankszámla, készpénz, egyéb betét), amelyeknél gyakorlatilag esély sincs arra, hogy a hozam kompenzálja valamilyen mértékben a jelenlegi magas inflációt, A szakértő rámutatott: a folyton változó környezetben, a "bizonytalanság lett a biztos" a lakosság körében, ugyanis a magas infláció láthatóan "elinflálja" a béreket, és gyakorlatilag „megeszi" a lakossági megtakarításokat is.

Kiemelte, hogy a megtakarítások kiválasztásában az egyéneknek a saját igényeiket kell felmérni a tekintetben, hogy milyen időtávon, milyen céllal, milyen kockázat felvállalásával, milyen likviditási elvárásokkal rendelkezik. A mostani helyzetben, amikor nagy a bizonytalanság, a kevésbé kockázatos, kiszámíthatóbb hozamot nyújtó megtakarítások lehetnek előnyösek.

Az előadást követő kerekasztal beszélgetésen, melyen Madár István mellett részt vettek a Groupama Biztosító szakértői – Füzes Edit lakossági személybiztosítási termékmenedzsment vezető, Tóth Gábor befektetési kockázatkezelési vezető és Flatsker Zoltán területi igazgató is – fény derült arra, hogy a biztosító milyen megoldásokkal reagál a megváltozott piaci viszonyokra.

A legfontosabb feladatuknak most a tanácsadást tartják. Erre hatalmas igény is mutatkozik, hiszen rengeteg változás zajlik körülöttünk egyidőben, melyek hatása gyakorlatilag kiszámíthatatlan. Míg sok más megtakarítási konstrukció esetében nincs lehetősége az ügyfeleknek kérdezni, informálódni, a Groupama Biztosító nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon, sőt aktívan keresse ügyfeleit. A társaság maga is hatalmas, több százmilliárdos vagyont kezel, mégpedig eredményesen – ezt bizonyítják a több évben is elnyert MoneyMoon “Az év biztosítója” díjak, és befektetési kategóriagyőzelmek is – ezt a szakértelmet szeretné átadni ügyfelei számára személyre szabott tanácsadással.

Természetesen a termékfejlesztés terén is reagáltak a megváltozott gazdasági környezetre. Elmondásuk szerint olyan ajánlattal léptek piacra, mely rendkívül rugalmas, egyben biztonságos megtakarítási lehetőséget kínál, ráadásul év végéig éves bruttó 5%-os garantált hozammal érhető el. A Next Életbiztosítás rugalmassága nem csak abban érhető tetten, hogy bármikor könnyen hozzáférhetünk a megtakarításinkhoz, hanem abban is, hogy a tartam során - igazodva az éppen aktuális gazdasági környezethez - nagyon egyszerűen módosíthatóak a befektetési döntések, akár részvényes alapú befektetésbe gyarapítanánk a későbbiekben megtakarításainkat, akár továbbra is maximálisan biztonságos kereteket választanánk.

A Groupama Biztosító Székesfehérvári szakmai programján szakértők elemezték a jelenlegi Gazdasági helyzetet. Balról jobbra: Tóth Gábor befektetési kockázatkezelési vezető, Füzes Edit lakossági személybiztosítási termékmenedzsment vezető, Flatsker Zoltán területi igazgató, Madár István a Portfolio vezető gazdasági elemzője, Kamasz Melinda a novekedes.hu főszerkesztője 
Forrás: Groupama Biztosító Zrt.

Mindezt pedig szerződéskötési jutalék nélkül érhető el. Ahogy Flatsker Zoltán fogalmazott: „Számunkra az ügyfeleink az elsők! A Groupama Biztosító az egyik legnagyobb tanácsadói hálózattal dolgozik, köztük az általam irányított Fejér és Tolna megyében is, így széles körű rálátásunk van az emberek mindennapi megtakarítási döntéseire, kérdéseire. A személyes tanácsadások során feltérképezzük ügyfeleink igényeit és lehetőségeit, majd ezt követően a lehető legjobb megoldással állunk elő terveik magvalósításához. Ezek vagyunk mi: hosszú távon gondolkozunk, szeretnénk biztos pontok lenni, a bizonytalan időkben is" – hangsúlyozta a Közép-Dunántúli üzleti igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában