Hirdetés

2022.01.26. 17:35

Még egy hétig szavazhat az Év Digitális Oktatójára!

Idén először rendezi meg jelenlegi formájában az online oktatás kiválóságait jutalmazó pályázatát a Hankook Tire Magyarország Kft. A Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP) öt évvel ezelőtt indult először útjára, idén azonban a pandémia okozta változásokhoz igazítva azoknak az általános- és középiskolában dolgozó pedagógusoknak a munkáját ismeri el, akik kreatív, formabontó módszereikkel teszik hatékonyabbá a digitális oktatást. A 2020/2021-es tanévre vonatkozó pályázatokra a szakmai zsűrin kívül a nagyközönség január 10. és február 2. között voksolhat a HOPP Program hivatalos felületén.

A pandémia alatt legkreatívabban helytálló pedagógusokat ismeri el az idei Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP). A megmérettetés során olyan, a 2020/2021-es tanévben alkalmazott online módszertanok és azok kitalálói versenyeznek, akik hatékonyan tudtak élni a digitális technológia adta lehetőségekkel. A koronavírus-járvány idején az online tér vált az oktatás elsődleges platformjává, ami számos intézmény, illetve gyerekes család számára is nagy kihívást jelentett. A 2021-es HOPP Program épp ezért azokra a pedagógusokra fókuszál, akik az esetleges nehézségek ellenére is képesek voltak újító, szórakoztató és edukatív ötleteikkel fenntartani a diákok figyelmét és hatékonyan átadni számukra a megfelelő ismeretanyagot. 

 

A mintegy 4 millió forint összdíjazású pályázat során a Hankook olyan, a közoktatásban dolgozó pedagógusok jelentkezését várta, akik készség szinten használják és alkalmazzák oktatói munkájuk során a digitális platformokat, ismerik, valamint hatékonyan beépítik a tananyag feldolgozásába az internet adta lehetőségeket és valamilyen egyedi módszerrel színesítik a digitális oktatást diákjaik számára. A vállalat négy kategóriában hirdet majd győztest: „Az Év Digitális Oktatója” kategóriában díjazza az általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai tanárokat, emellett online szavazás segítségével egy közönségdíjast is választ. Ezen felül a HOPP Program keretében a nyertes pedagógusok mellett az őket foglalkoztató oktatási intézmény is külön jutalomban részesül.

 

A nevezési időszak tavaly november elején lezárult, azonban a szakmai zsűri – Balatoni József „Jocó bácsi”, történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolájának szakértője, író és influenszer, Dóczi Attila „Attis”, a Tanulom Magam YouTube-csatorna influenszere és kommunikációs szakember, valamint Dr. Szűts Zoltán digitális pedagógia, média- és információs társadalomkutató, egyetemi docens – három kategóriában választ győztest, a negyedikben pedig a közönségnek jut kiemelt szerep a nyertes kiválasztásában. 

 

A közönségszavazás keretében az érdeklődők január 10-étől tekinthetik meg a pályázati profilokat és voksolhatnak az általuk legötletesebbnek tartott módszer kitalálójára a www.hankookpalyazat.hu/kozonsegszavazas felületén. A voksolás egyszerű, a felhasználóknak mindössze aktív e-mail címüket kell megadni, amelyre egy visszaigazoló linket kapnak, ezzel pedig érvényesíthetik a szavazatukot. Fontos, hogy egy e-mail elérhetőségről csak egy szavazat adható le. A közönségszavazás február 2-án zárul, az eredményhirdetésre pedig még abban a hónapban sor kerül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában