szponzorált tartalom

2020.11.19. 14:59

Bútor kalauz a minimalizmus szerelmeseinek

A környezettudatosság elterjedésével itthon is egyre többen próbálnak inkább kevesebb, de minőségi bútorokat vásárolni. Így hosszú évtizedeken át tudják élvezni a színvonalas bútoroknak köszönhető kényelmet, praktikus kialakítást és masszív felépítést, hogy azokat akár még az unokák is tudják majd használni.

Ebben a cikkünkben összeszedtük azokat a bútorokat, amelyeket főként azoknak ajánlunk, akik minimalista stílusú otthont szeretnének varázsolni az ingatlanukból.

Minimalista bútorok és összeállítások

A www.expedo.hu weboldalon található minimalista bútorokra főként a szabályos geometriai minták, a díszítésektől mentes sima, letisztult felületek, illetve a magas fokú praktikus felépítés jellemző. Így lehet az, hogy a legtöbb minimalista bútort többféleképpen is tudjuk használni.

Nappali a minimalizmus jegyében

Fotó: freepik.com

Kevesen gondolnak bele bútor vásárlás előtt abba, hogy hogyan fogják tisztán tartani a kiszemelt bútort és a körülötte lévő területet. Amennyiben nem akarjuk megnehezíteni a heti nagytakarítást, érdemes lehet olyan fali paneleket választani, ami alatt kényelmesen elfér a porszívó vagy a szobai seprű.

A képen látható nappaliba való bútor szett nemcsak a tévézést könnyíti meg, de egyaránt nyújt nagy tárolóhelyet azoknak a holmiknak, amiket a tévé körül tartunk. Elférnek rajta a hangfalak, újságok, hangulatvilágításhoz használt mécsesek, álló képkeretek, illetve az üveges polcokra lehet különféle dekoratív tárgyakat tenni, a fiókokba és fenti tárolókba pedig bármit, amit a nappaliban szeretnénk tárolni.

Mivel tévét napjainkban már nagyon kevesen néznek az internet miatt, így a képen látható tévét akár ki is lehet venni, s a gyerekek rajzaival, vagy egy csodaszép festménnyel kiegészíteni a lakást, hogy még otthonosabb legyen a hangulat.

A fehér, bézs és lágy szürke színű kanapék, asztalok és lámpák segítségével pedig igazán világos, barátságos és meghitt atmoszférát tudunk adni a nappalinknak.

Minimalista iroda otthonra

Fotó: freepik.com

A jelenlegi helyzetben nagyon sokan kezdtek el otthonról dolgozni, így megnőtt az igény az irodai bútorokra is, hiszen ahhoz, hogy produktívak tudjunk maradni az otthoni munkavégzés során az kell, hogy legyen egy kis sarok, ahova el tudunk vonulni dolgozni.

Szükségünk lesz egy íróasztalra, egy lámpára, és persze szekrényekre és polcokra a különféle céges papírok és irodai eszközök tárolása miatt.

Tipp: Az otthoni iroda kialakításánál figyeljünk arra, hogy lehetőleg mindig rend legyen az asztalon, a polcokon és a szekrényeken. Így érdemes lehet beszerezni valamilyen belső tárolórendszert (pl.: fiókelválasztót, mappákat, iratrendezőket), hogy ne egy hatalmas rendetlenségben dolgozzunk, hanem optimális, tiszta és rendben tartott helyen.

Minimalista hálószoba egyszerűen

Fotó: freepik.com

Joggal merülhet fel bennünk a kérdés, hogy mégis mitől lesz minimalista egy hálószoba, hiszen alig kell bele bútor. Szükségünk lesz egy ágyra, egy-egy éjjeli szekrényre és lámpára, egy tükrös ruhásszekrényre és persze egy szőnyegre vagy kilépőre.

A hálószobai bútorok kiválasztásánál arra érdemes odafigyelnünk, ha minimalista stílusban szeretnénk kialakítani, hogy olyan elemeket válogassunk össze, amelyeknek letisztult, elegáns, modern és mindenféle díszítésektől mentes a stílusa és a kialakítása.

A képen látható hálószoba tökéletesen mutatja azokat a kis apróságokat, amitől igazán minimalista stílusa lesz ennek a helyiségnek. A szekrények és az ágy fekete-fehér kontrasztja, az ágyon lévő textilek, illetve a falon lévő festmény tökéletes harmóniát alkot, valamint a puha szőnyeg pedig melegséget és egyszerűséget kölcsönöz ennek a csodaszép helyiségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában