szponzorált tartalom

2020.10.14. 00:00

BÜKFÜRDŐ: Kezdő és haladó szaunázók álomszigete

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

Itt az ideje, hogy átadjuk magunkat a szaunázás által nyújtott megújulásnak, erre pedig a tökéletes helyszín a

A szaunázás csodás szigete a 10 különböző szaunakabint (köztük jégkabint), jakuzzit, különböző bel- és kültéri medencéket, tágas, kétszintes pihenő teret, valamint szaunafelöntéseket és az azokat végző profi szaunamestereket rejtő bükfürdői Szaunavilág.

A klasszikus szaunázáson, azaz a befelé forduló, szinte meditációs kikapcsolódáson túl az illatokkal elvarázsoló szaunafelöntések igazán pihentető őszi programot jelentenek, mindenképp érdemes kipróbálni egyet! Bükfürdőn naponta többször kényeztetnek szaunaprogramok: a sós-olajos peelingtől kezdve a fürdő saját gyógyvizéből és természetes összetevők felhasználásával készült egyedi kozmetikumokkal végzett Bükfürdő Special szaunafelöntésen át egészen a csokoládés vagy a mentás szaunaprogramig!

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

 

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

 

Tudtad?! Megjelentek a Bükfürdő Kozmetikumok és a méltán híres gyógyvíz felhasználásával készülnek – így a bükfürdői gyógyvíz jótékony hatását már otthon is élvezhetjük!

 

 

 

 

 

Sokak szerint a szauna a testi és lelki 'megtisztulás' helye és eszköze, többen úgy tekintenek rá, mint egy templomra vagy egy szentélyre – hiszen csendben kell maradni, és követni kell a szabályokat. Ez így is van, csak hátra kell dőlni és kikapcsolódni!

Egy remek szaunázós nap megkoronázása lehet egy félórás vagy órás Wellness-sportmasszázs Bükfürdő Thermal & Spa® masszázskrémmel (a Bükfürdő Special szaunafelöntésen is ezt használják). Ez a masszázskrém pontosan ugyanazt a különleges, világszinten kiemelkedő ásványianyag-tartalmú gyógyvizet tartalmazza, amely a fürdő gyógyvizes medencéibe is kerül. A fürdő Medical Wellness részlegén egyébként számos egyéb tradicionális gyógy- és különlöges spakezelésen vehetünk részt.

 

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

 

Ilyenkor az őszi-téli időszakban különösen jól esik a szaunakabinokban megpihenni, és élvezni az illóolajokkal fűszerezett meleg levegőt. Igaz, létezik a ’szaunaszezon’ fogalma, viszont ahhoz, hogy a szaunázás sokat emlegetett immunerősítő, szív – és érrendszert támogató hatása is érvényesülni tudjon, a szaunázást célszerű beépíteni a hétköznapjainkba évszaktól függetlenül.

Sose feledkezzünk meg a ráhangolódásról, adjunk magunknak időt, ne rohanjunk, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre, étkezésre előtte, illetve bármilyen szaunát is választunk, a házirendről mindenképp előre informálódjunk!

A bükfürdői Szaunavilág textilmentes, ez pedig azért fontos, hogy a vizes fürdőruhák és a meleg hatására a száraz fürdőruhákból felszabaduló szintetikus anyagokat ne lélegezzük be. Természetesen szaunalepedő és szaunaruha viselhető.

Most ősszel egyébként folytatódnak a Szauna Napok, havonta egy hétvégén kiemelt szaunaprogramokkal, rengeteg klasszikus felöntéssel és show programokkal is várják a látogatókat. A részletekért kövessük a fürdő Facebook oldalát!

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

 

A szaunavilágunk látogatói különösen szeretik az olyan klasszikus illatokat, mint az eukaliptusz, a menta vagy a teafa – szaunafelöntéseimen is gyakran használom ezeket a verziókat. Ajánlom akár otthoni párologtatásra is ebben az őszi – téli időszakban.

Fontos, hogy amikor illóolajat választunk, akár az otthonunkba, győződjünk meg róla, hogy az 100%-os tisztaságú, természetes illóolaj legyen – a bükfürdői Szaunavilágban is csak ilyeneket használunk” – mondta el Jandrasits Andrea, a Bükfürdő Thermal & Spa szaunavezetője.

Most pedig nézzük a szaunázás 4 alaplépését!

  • Zuhanyozzunk: távolítsunk el minden szennyeződést a bőrünkről, majd törölközzünk meg, mert a test felszínén lévő víz akadályozhatja az izzadást és a párolgást!
  • Válasszunk kabint: a Bükfürdő Thermal & Spa Szaunavilágában tízféle kabin közül válogathatunk. Mindig olyat válasszunk, amelynek hőmérsékletét elbírjuk. A kabinok hőmérsékletét a kapacitással együtt megtaláljuk a szaunavilágban elhelyezett tájékoztató táblákon. Kezdő szaunázóknak az infrakabin vagy az aromaszauna ajánlott, gyakorlott szaunázóknak pedig a finn erdei szauna, a gőzkabin vagy a 100°C-os ördögszauna.
  • Foglaljunk helyet: a szaunakabinba csak mezítláb, papucs nélkül szabad belépni, továbbá vegyük le ékszereinket, szemüvegünket is. Amennyiben a szaunában több szinten vannak padok, válasszuk ki a számunkra megfelelőt. Az alacsony ülőhelyeken viszonylag mérsékeltebb a hőmérséklet, míg legfelül nagyon meleg is lehet. Szaunázás során a szaunapaddal érintkező teljes testfelület alá lepedőt vagy szaunatörülközőt kell teríteni. Helyezzük magunkat kényelembe: feküdjünk le, vagy ülve élvezzük a szaunagőzt!
  • Hűtsük le a testünket és pihenjünk: 10-15 perc szaunázás után zuhanyozzunk le, majd használjuk a merülőmedencét vagy a jégkabint. Lehűlés után mindig tartsunk pihenőt, közben pótoljuk az elvesztett folyadékot szénsavmentes ásványvízzel, 100%-os gyümölcslevekkel, gyógy- vagy gyümölcsteákkal. Mielőtt újra a szaunakabinba mennénk, mindenképpen érdemes 25 percet relaxálni!
  • Tehát, ha szauna, akkor (is) Bükfürdő! A COVID-19-járványra való tekintettel fokozott biztonsági intézkedésekkel várják a látogatókat a nyugat-magyarországi fürdőkomplexumban!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában