szponzorált tartalom

2020.06.22. 16:52

Manikűrös helyett köröm UV lámpa?

Minden körmeire igényes nő eljátszik a gondolattal, hogy hogyan lehetne olcsóbban és kevesebb idő befektetésével gondoskodni az ápolt, szép kezeiről.

Ám a szalonban üldögélve, elmélyülten figyelve a kedvenc manikűrösünk munkáját végül elvetjük az ötletet, hiszen képtelenség, hogy mi ezt utána tudnánk csinálni. Vagy mégsem?

Természetesen bőséggel akadnak bonyolult, apró részletekkel ellátott körömdíszítések, amivel meggyűlhet a bajunk, ha nem értünk hozzá.

Ám egy egyszerű, tartós manikűrt könnyedén elkészíthetünk otthon is, ha beszerezzük hozzá a megfelelő alapanyagokat és eszközöket. De miben is segít a köröm UV lámpa?

Mire van szükség az otthoni tartós manikűrhöz?

Az első és legfontosabb kellék a már a címben is említett UV-lámpa. Ma már kapható egészen kompakt, összehajtható – és nem utolsósorban kedvező árú – lámpák, amelyek ideálisak erre a célra. Szükség lesz még jó minőségű géllakkra, illetve körömreszelőre, ollóra, bufferre és bőrfeltolóra.

Kezdd az alapos kéztisztítással

Az első lépés a kezek és a körmök alapos megtisztítása. Így megszabadulhatunk a felesleges zsírtól, és persze a piszoktól is. Fontos ügyelni arra, hogy a körmök alatt található „gyászkeretektől” is megszabaduljunk, már amennyiben van.

Ezután jöhet a manikűr előkészítése

A bőrfeltoló segítségével óvatosan nyomkodjuk fel a körömágy melletti bőrt, és ha szükséges akkor kaparjuk le a felesleget is.

A reszelő segítségével alakítsuk ki a kívánt formát, a körömlemez felületét pedig bufferrel készítsük fel a géllakkozásra. Ez elősegíti a lakk tapadását. Célszerű még a Nail Prep használata, amely segíti megőrizni a körmök egészségét a géllakk alatt is.

Így használd a lakkot

A lakkozást a legjobb, ha a géllakkhoz tartozó bonderrel kezdjük. Ez ugyanis tartósabbá teszi a lakkozást, mivel elősegíti a tapadást. Elegendő belőle egy réteg, amit aztán lámpa alatt kell megköttetni.

Ezután jöhet csak az első réteg géllakk. Ügyelj rá, hogy egyenletesen dolgozz, és ne legyen túl vastag a lakk, mivel ellenkező esetben fennáll a kockázata, hogy nem köt meg.

A géllakkból egyébként érdemes egy második réteget is felvinni. Mindkettőt lámpa alatt szárítsuk! Végső lépésként a maximális tartósság érdekében alkalmazhatunk fedőzselét is.

Ebben az esetben ne feledkezzünk meg befejező mozzanatként a fixáló folyadékról sem, amellyel eltávolíthatjuk a ragacsos felszínt, ami a kötés után is megmarad.

Ha a lakkozás elkészült, akkor nem szabad megfeledkezni a bőrápolásról sem!

Egy finom kézkrém mindenképpen jó szolgálatot tehet, illetve, ha van ilyen otthon, akkor egy kis olajjal táplálhatjuk a körömágyakat is. Így biztosak lehetünk abban, hogy a kezeink amellett, hogy dekoratívak, ápolt hatást is keltenek majd.

A géllakk azért is olyan népszerű, mert akár 3 hétig is tartós marad, így nem kell néhány naponta újra és újra felfrissíteni a körmök díszítését, ráadásul kifejezetten egyszerű módját jelentik a körömápolásnak.

Természetesen az UV lámpa még rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen ezzel készülnek a zselés, illetve a porcelán műkörmök is. Ezek használata viszont már némileg több gyakorlatot igényel.

Ha mégis belevágnánk, akkor az alapok már adottak, csupán az építéshez szükséges alapanyagokat kell beszerezni és némi szabadidőt rászánni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában