Szponzorált tartalom

2020.01.03. 10:55

Még nem késő – így készülj fel a téli szezonra!

A tél már egyszer megmutatta az igazi, havas arcát, most mégis újra várat magára a havazás és a durva téli fagyok. Ezért még nem késő beszerezni a legfontosabb és egyben nélkülözhetetlen eszközöket.

A hólapát nélkülözhetetlen a ház körül

 

A hólapát nélkülözhetetlen a ház körül

Ha ezek mind a rendelkezésünkre állnak, elkerülhetjük azt a bosszúságot, ami meglepetésszerűen érhet minket kora reggel: a vastag hótakarót, amit el kell takarítani, hogy közlekedhessünk a járdán, az utcán vagy az úton. Aztán az is feladat, hogy valahogy ki kell szabadítani az autónkat a hó fogságából, ha szeretnénk eljutni az óvodába, iskolába és utána a munkába.

Esetleg azt a bosszúságot is megelőzhetjük, amikor azzal szembesülünk, hogy nincs meg, eltört, elhagytuk a jégkaparót, ezért akár 5-10 percet is ülhetünk az autóban arra várva, hogy az felmelegedjen, a jégpáncél pedig felolvadjon az ablakokon és a szélvédőn.

Ezekre lesz szükségünk

Röviden és tömören a hólapát és jégkaparó nélkülözhetetlen lesz. A havat el kell lapátolni, hogy biztonságosan közlekedhessünk. Persze ennek a gyerekek örülnek a legkevésbé, mert hogy akkor hol és hogyan fogjuk tudni húzni a szánkót... Ugyanakkor, ha őket is bevonjuk a munkába, akkor a közös lapátolás szuper élmény lehet az egész családnak.

Jó minőségű hólapát

A hólapát mindenképpen legyen jó minőségű, hiszen komoly igénybevételnek lesz kitéve a ház körül, ezért nem lenne jó, ha 2 óra használat után széttörne. Ha tehetjük, akkor többfélét szerezzünk be. Egy kisebb méretű, műanyag hólapátot már bátran adhatunk egy kiskamasz kezébe is.

A hólapát készülhet alumíniumból és műanyagból is, de strapabíróbb, ha fa vagy fém a nyele. A lapát rész is lehet műanyag vagy fém. Ugyanakkor létezik olyan hólapát, amelyet kifejezetten autó tisztítására ajánlanak, ezesetben éppen a műanyag lesz a megfelelő, hogy elkerüljük a sérüléseket. Persze egy erősebb sörtéjű kézi seprű vagy kefe is alkalmas erre a feladatra is. Ezért mindig figyeljünk arra, hogy mekkora munkaszélességű lapátot választunk.

A hólapát élettartamát növeli, ha élvédővel ellátott darabot választunk. Az élvédő lehet műanyag, de a fém verzió tovább bírja az igénybevételt. A lapát felülete lehet sima, vagy bordázott. A WOLF-Garten márkájú hólapátok például mind sóállóak, ez is növeli az élettartamukat, ami egy nagyon fontos szempont lehet a kiválasztásnál.

Hólehúzó, hótoló lapát

A hólapát mellett jól jöhet egy hólehúzó és egy hótoló is. Ha sok hóra számítunk a környékünkön, akkor mindkettő kifejezetten nagy segítségünkre lehet. Ezek a hótoló lapátok kialakításuknak köszönhetően akár háromszor tovább bírják az igénybevételt, mint a hagyományos hólapátok.

Megfelelő hólapáttal és jégkaparóval könnyű kiszabadítani az autót a hó fogságából

Jégkaparók

A jégkaparók esetében is nagyon fontos, hogy jó minőségűt vásároljunk, ugyanis egy olcsó, fröccsöntött darab komoly kárt tehet az autónkban. A legtöbb jégkaparó műanyagból készül, vagy műanyag bevonatú, de lehet, hogy van egy vékony pengéjük, amely még hatékonyabban kaparja fel a jeget az üvegről. Ebben az esetben is fontos, hogy körültekintően és biztonságosan használjuk az eszközt.

A komolyabb darabok, például egy Fiskars SnowXpert jégkaparó kefe is egyben, ráadásul oda-vissza irányban is használható, mert dupla jégkaparó éllel felszerelt, így sokkal hatékonyabb egy ilyen eszközzel a munka. Ráadásul karcmentes szilikonfeje van, ami megóvja az autó üvegét a sérülésektől.

Érdemes tehát mindig a jó minőségű termékeket választani, mert hosszú távon ez a kifizetődőbb megoldás, és még az autónkat is megóvhatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában