hirdetés

2018.08.07. 18:05

Hogyan tegyünk otthonosabbá az irodát?

Egy átlagos hétköznapon az emberek az idejük nagy részét a munkahelyünkön töltik. Egy átlagos héten ezt ötször megismétlik. Ezért a második otthonukban is az kell, hogy jól érezzék magukat.

Ha megengedik a főnökeink, akkor azt a munkaállomást, amely a miénk, tegyük egyedibbé, hogy egy kicsit a miénk legyen, amennyire lehetséges. Miért fontos a menő és otthonos iroda?

Irodatípusok

Ma már a kockairodák felett eljárt az idő. Egyre inkább a közösségi irodák nyernek teret itthon is. A cégtulajdonosok tervezőket bíznak meg azzal, hogy olyan irodákat alakítsanak ki, amelyek amellett, hogy dizájnosak, vonzóak is legyenek a munkavállalók szemében a sok extrának köszönhetően. Ma már egy interjú során szempont, hogy jól és otthonosan érezzék magukat az emberek a munkahelyükön.

A megfelelő irodahelyiség megtalálásában segítségünkre lehet egy ingatlan üzemeltetéssel foglalkozó cég, amelynek kínálatában mindenféle típusú iroda kialakítására alkalmas helyet találhatunk.

Munkakörnyezet

Mivel sokan több időt töltenek ébren az irodában, mint az otthonukban, fontos, hogy ezt megfelelő munkakörnyezetben tegyék. A közvetlen munkaállomás, legyen az az íróasztal egy szobában vagy egy nyitott térben, segítse a koncentrációt. Ez nem azt jelenti, hogy ingerszegény legyen, hanem azt, hogy ne vegyen körbe őket túl sok zavaró tényező.

Vannak, akik csak csendben, letisztult környezetben tudnak elmélyülten dolgozni. Míg másokat pont, hogy a sokféleség, a vibráló hangulat inspirál. Meg kell találni az egyensúlyt. A közösségi terek kialakítása ezért is fontos. Már egy babzsákba lehuppanva is lehet megbeszéléseket tartani házon belül.

Az ergonomikus irodai bútorok, a színek, a világítás sok természetes fénnyel és árnyékolási lehetőséggel, a megfelelő hőmérséklet mind-mind befolyásolják, hogy jól érezzék magukat munka közben.

A személyes tér

A munkaterület otthonossá tétele segít a hatékonyságban és a munkakedven. Ha nem nincsenek a dolgozók a toppon, a munka erőltetett lesz és ez meglátszik a teljesítményben is.

Olyan apróságnak tűnő dolgok is számítanak, hogy megfelelő magasságra van-e állítva a szék az asztalnál. Ha nincs elég fény, vagy nincs jól irányítva, kell egy asztali lámpa például. Kérdezzük meg, hogy mire lehet szükségük az embereinknek!

Megtörhetjük a monoton fehér-szürke-fa fal- és bútorszín hármasát a kiegészítők sokféleségével. Az íróasztalon olyan dolgok vegyék körül, amelyek segítenek feltöltődni. Egy személyes kabala, egy saját zöldnövény, amit gondozni kell, képek... bármi, amitől jobb kedvük lesz, ha ránéznek, és még motiváltabban végzik el napi feladataikat. És ez a főnökségre épp úgy igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában