Polgárdi

2016.04.21. 17:28

Suli Oscar-gála Polgárdiban

Polgárdi – Az iskolai héten megnyitotta kapuit a mobil planetárium, körzeti futballbajnokságot szerveztek, suli Oscar-gálát rendeztek filmvetítéssel és bankettel, a tanulmányi versenyeken alsósok és felsősök mérettették meg magukat.

V. Varga József

A vörös szőnyegnél elém toppannak a biztonságiak, ne tovább, de elegáns kalapos kísérőm, Kárpátiné Frank Éva igazgatónő kiment, nekem szabad.

És jönnek folyvást a merész kisestélyiben, gyönyörű ruhakölteményekben pompázó bájos ifjú színésznők, a fess, sármos színészek, az elvarázsolt tekintetű rendezők, a mellényes producerek, a bohém operatőrök. A ceremóniamester, Simon Tünde tanárnő is befut nagyestélyiben, mehet az interjú, lehet bátran fotózkodni.

Még egy mosoly a fantasztikus pink szerelésbe bújt fruskától, amott a három grácia pózol újfent, az előtérben a fiatalurak a szavazólapot böngészik, majd elsötétül a nézőtér, a színpadot reflektorok pásztázzák, és kezdetét veszi a suli Oscar-gála.

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a városban április elején a Széchenyi-hét programjait: tanulmányi versenyekkel, rajzkiállítással, prevenciós előadással, nyílt órával és családi nappal. A mobil planetárium a sportcsarnokban nyitotta meg kapuit, az új, rekortán borítású pályán körzeti futballbajnokságot bonyolítottak, a negyedik suli Oscar-gálának a művelődési ház adott otthont. A Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola névadójának hete eredményhirdetéssel, díjátadással zárult.

A nyolcadik bések média órákon tanulták a filmezés alapjait, a technikai tudnivalókat, és a némafilmektől kezdve áttekintették a filmtörténet nagy állomásait –  mesélte Simon Tünde. Kisfilmek, reklámok, szinkronizált jelenetek készültek, s e szárnypróbálgatásokból állt össze az Oscar-gála anyaga.

Huszonhat filmet mutattak be, és húsz kategóriában adtak át díjakat. A legjobb film díját Ladi Botond és Király Balázs Iskolai film című munkája nyerte (nem a filmakadémia szavazott, hanem a „közönségakadémia”). A legjobb rendező és a legjobb színésznő díját Marton Fanni kapta, a legjobb színész Ladi Botond lett, a legjobb eredeti filmzenét Molnár Hajnalka szerezte, de díjazták a filmes gálán a legjobb díszletet, vágást, jelmezt, sminket is.

A labdarúgó Széchenyi-vándorkupát (4. korcsoport) otthon tartotta a házigazda Polgárdi csapata, megelőzve a Mezőszentgyörgy, a Mátyásdomb és a Kisláng gárdáját. A kupagyőztes különítmény felkészítő tanára Palkovics István.

A tanulmányi versenyek első helyezettjei, rajzverseny (1-4. évfolyam): Varga Bence (1.b), Jakab Melani (2.b), Maschek Lilla (4.b), Kém Richárd (sni, 3.o), Fehér László (sni, 7.o). Szövegértés (3-4. évf.): Bognár Petra (3.a), Szépvölgyi Márton (4.b). Helyesírás (3-4. évf.): Jakab Lara (3.a), Varga Luca (4.b). Matematika (1-4. évf.): Ihász Ivonn (1.a), Pázsi Dávid (2.a), Szabó Zsombor (3.a), Makai Gergő (4.b). Angol nyelvi (4. évf.): Makai Gergő (4.b). Sor- és váltóverseny (1-4. évf.): 1.a, 2.b, 3.a, 4.b. Történelem (6-8. évf.): Gödri Ivett és Kovács Noémi (7.b). Természetismeret (5-6. évf.): Sági Krisztián és Simon Erik (6.b). Német nyelvi (7-8. évf.): Vida Nikolett és Árki Zsófia (7.a).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!