Polgárdi

2015.10.25. 12:21

Boszorkányszombat Polgárdiban, Összhanggal

Polgárdi – Töklámpás, rémséges süti, koponya, pókháló és denevér. No meg a boszorkányok. Tök-jó partit rendezett szombaton a városháza szomszédságában az Összhang kulturális egyesület.

V. Varga József

Az aprónép ijedezett, sikongatott, amikor a színpad alól előbújtak a boszorkányok. A legfiatalabb alig múlt nyolcéves, a legidősebb meg kétszáz... A „vén banya” nem titkolta korát. A boszorkák seprűre pattantak, és az üst körül járták rémisztő táncukat. Lobogott a tűz, füst szállt a magasba, fortyogott ott béka mája, tyúk epéje, de aztán hamar átlényegült sült tökké, csokoládévá, meleg teává és forralt borrá.

A tízéves születésnapját ünneplő Összhang Kulturális, Városszépítő és Érdekvédelmi Egyesület az idén sem hagyta ki halloween-re hangoló őszköszöntőjét. Köntös Zoltán alpolgármester, az egyesület elnöke a napos, kellemes időt méltatta, csak azt sajnálta, hogy az est sötétjét nem világíthatják meg a töklámpások.

Boszorkányok és töklámpások – boszorkányszombat Polgárdiban 
Fotó: V. Varga József

A színpadon társastánc-bemutató zajlott, majd a Fall in December zenélt, a sátraknál kicsik és nagyok kézműveskedtek, az abai kovács, Zsinkó István szegleténél önkéntesek kezelték a fújtatóval felszerelt kovácstűzhelyt. Különleges attrakciónak számított az úgynevezett pinata-verés, amikor is az ajándékkal, édességgel megtöltött, feldíszített és fellógatott papírmasé figurát kellett a gyerekeknek egy bottal eltalálni, persze nehezített körülmények között.

A rémisztő sütik versenyét Maros Lili nyerte az akkurátusan pontos méretre vágott hüvelykujjakkal. A piros hajú ördöglánynak öltözött Stellár Barbara két versenyszámban sem talált legyőzőre: elnyerte a legjobb tökfaragó, illetve a legjobb tököstalicska-toló címét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!