Perkáta

2014.05.11. 17:35

Manóvár, kisegér és bóbita

Perkáta - Húsz óvodapedagógus látogatott el Esztergomból a Perkátai óvodába, tehetséggondozási tapasztalatcserére.

Bogó Anikó

Láposiné Fritz Anna, az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vezetője és Kovács Tiborné a perkátai Szivárvány Óvoda vezetője szaktanácsadói kapcsolata révén jött létre ez a szakmai nap Perkátán. Somogyi Balázs polgármester köszöntötte a vendégeket, bemutatta Perkátát. A vezető óvónő megismertette a vendégeket a perkátai óvodával, kiemelve az elmúlt négy évben aratott pályázati sikereket. Elmondta, hogy 14 eredményes pályázatot tudhat maga mögött az intézmény, mely Vizi Melinda európai uniós pályázati szakértő és az óvodapedagógusok szakmai munkája nélkül nem valósulhatott volna meg.

A helyi óvónők bemutatták az immáron négy éve működő manóvár kézműves tehetségműhelyt, a három éve működő kisegerek számítógépes műhelyt, valamint a zenei fejlesztésre és népi gyermekjátékokra alapozó legújabbat, a Bóbita tehetségműhelyt. Az esztergomi óvodapedagógusok megtekinthették a gyermekeknek kialakított komplex számítógépparkot és a tehetség hónapja zárásaként rendezett kiállítást. A tárlaton három téma gyermekrajzai, logikai játékok és bábok láthatók.

Az esztergomi óvodapedagógusok csoportja a perkátai intézményben. Az első sorban középen Kundakker Ferencné közoktatási szakértő, Kovács Tiborné perkátai óvodavezető és Láposiné Fritz Anna esztergomi óvodavezető (Fotó: Bogó Anikó)

A vendégek megtekinthették a régi új óvodát, a római katolikus templomot, az általános iskolát, a művelődési házat és Mészáros Zsuzsanna magángyűjteményét. Az óvodapedagógusok élményekkel, szakmai tapasztalatokkal gazdagodva viszik Perkáta jó hírét Esztergomba.

A tehetség hónapjának zárásaként május 12-én egy másik szakmai napot is szerveznek az óvodában: a környező települések pedagógusait várják majd. A helyi program kiegészül Markó Józsefné szaktanácsadó Ma tehetsz értem a tehetségfejlesztés lehetősége és megvalósítása az óvodai életben című előadásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!