Perkáta

2015.12.16. 18:59

Segítsen nekünk, hogy mi is segíthessünk!

Perkáta - Az elmúlt időszakban Perkátán - sajnálatos módon - meggyarapodtak a betöréses bűncselekmények.

Bogó Anikó

A betörések számának emelkedése miatt Perkáta Nagyközség Önkormányzata a rendőrség helyi körzeti megbízottjával, Cséza Lászlóval, valamint a Perkátai Polgárőrség alelnökével, László Norberttel közösen, bűnmegelőzési előadást tartott december 8-án a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének, majd december 14-én a Perkátai Nyugdíjas Klubnak. A programot, az előadássorozatot a rendőrség és a polgárőrség folytatni szeretné. Az önkormányzat hűtőmágnest juttatott el a község szépkorú lakosokhoz a karácsonyi csomagjukban, amelyen a Perkáta közbiztonsága szempontjából fontos telefonszámok szerepelnek.

László Norbert polgárőr alelnök elmondása alapján azért tartották fontosnak ezt a kezdeményezést, mert az idős emberek fokozottan ki vannak téve a különböző bűncselekményeknek. A karácsonyi időszak közeledtével erre is gondoljunk: még inkább figyeljünk oda egymásra, nemcsak a sajátunkat, hanem mások értékeit is óvjuk! A polgárőrség alelnöke kihangsúlyozta, hogy a nagyközség minden lakójához, valamint a helyi civil szervezetekhez is szeretnének eljutni, hogy a segítségüket és a figyelmüket kérjék.

László Norbert és Cséza László bűnmegelőzési előadást tartott
Fotó: Bogó Anikó

Segítsen nekünk, hogy mi is segíthessünk! Ez lett a kezdeményezés mottója, hiszen Cséza László és László Norbert nem csak arra kérte a nyugdíjas korúakat, hogy figyeljenek, hanem arra is, ha bármi gyanúsat látnak, azt azonnal jelezzék számukra.

Dr. Nagy Andrásné és Somogyi Anna, a perkátai nyugdíjas szervezetek vezetői örömmel fogadták a közbiztonságért dolgozó rendőrt és polgárőrt. A figyelemfelkeltő előadás hasznos tanácsait ők és a klub tagjai is - mint a betörések, lopások legveszélyeztetetteb korosztályához tartozók - igyekeznek megfogadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!