Pátka

2015.12.09. 09:59

Fehérvárról Pátkára kerültek a fényes csillagok

Székesfehérvár, Pátka – A kis település képviselői álmodtak egy nagyot: Pátka központjába szerettek volna ünnepi hangulatot csempészni. Fényt kértek ajándékba.

Buthy Lilla

Góger Tamás és Dávid Imre, Pátka önkormányzati képviselői azt találták ki, hogy karácsonyi díszkivilágítással kedveskednek a település lakóinak, és addig meg sem álltak, amíg ötletüket siker nem koronázta. Az eredmény többféleképp is felfogható, és mindkét értelmezésben pozitív üzenetet hordoz.

Az ötletgazdák, Góger Tamás (b) és Dávid Imre (j) Székesfehérvár ajándékával, tíz fényes üstökössel tértek haza Pátkára Fotó: Molnár Artúr

A történet báját az is adhatja, hogy a nagyobb, fejlettebb város segített a kisebb településnek azzal, hogy adventi fényeket küldött ajándékba. A másik pedig, hogy az egyéni kezdeményezést, az ötletgazdák pozitív és hajthatatlan hozzáállását szélesebb összefogás követte.

A megvalósításra végül Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta meg a lehetőséget: a városgondnokság tíz nagyobb méretű utcai díszt ajánlott fel a településnek, ahol még soha nem gyúltak ehhez hasonló ünnepi fények. Szó szoros értelemben vett belváros híján, az önkormányzat előtti teret díszítik majd a világító üstökösök, a karácsonyfa és a kis betlehemi „életkép” mellett.

– Meghittebbé akartuk varázsolni az ünnepeket, hogy legyen egy kis fény és világosság. Így valami újat vihetünk ebbe a kis alvó faluba. Pátka elég hosszú település, de bízom benne, hogy a hangulat a feldíszített térre csábítja a falubelieket – mondta el kérdésünkre Dávid Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!