Otthon

2011.10.21. 09:18

Az orchideát nagyon szereti

Dunaújváros - Olvasónk, Varga Sándorné Marcsi imádja a virágokat. A házukhoz hatalmas kert tartozik, amelyben sok minden megterem, de a ház közvetlen környezetében gyönyörű díszkertet alakított ki.

Gábor Gina

Varga Sándorné Marcsi azt mondja, nagy boldogság  számára, ha szebbnél szebb virágok nyílnak a kertjében. Nagy türelemmel és szeretettel ápolja, öntözi  a növényeit: számára ez igazi kikapcsolódás, megnyugvás.


De a példája  úgy látszik  ragadós. Azt meséli, hogy  amikor egy betegség miatt átmenetileg 21 éves lányára kellett bíznia  a növényeket, kiderült, a lánya  is éppen olyan szeretettel figyeli a hálás virágok növekedését, mint az édesanyja.

Vargáné Marcsi a  muskátlik egy részét nem tudja átteleltetni, ezért tavasszal igyekszik mindig újabbakat beszerezni. Főleg a futómuskátlikat kedveli.   Mosolyogva teszi hozzá: igaz, ő arról híres, hogy virág nélkül sohase tér haza egy-egy utazásról. Legutóbb  Hévízen szerzett be egy különleges,  piros tölcséres virágokat ontó növényt  a neve dipladénia ami azóta is jól érzi magát nála. De olvasónk   nagyon szereti a kardvirágot, a rózsát és rengeteg begóniát is nevel. Azt meséli: a  begóniákat   a spájzban telelteti át, aztán kora tavasszal átkerülnek az üvegházba, és csak később ülteti ki a növényeket a kertbe: de bőségesen meghálálják a sok törődést. A leanderek is szeretnek  nála: a kisebbek   a nappaliban, a nagyobbak a pincében vészelik át a telet. Vargáné Marcsi azt is elárulta: születésnapjára általában szobanövényt, orchideát kér a családtól, mert ez a kényes, de gyönyörű virág egész évben virágzik az otthonában. Olvasónk nagyon büszke arra, hogy házának virágoskertje mások tetszését is elnyerte: tavaly első díjat is nyert vele a városi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!