egészséges

2021.01.08. 15:00

A naspolya szüretelése

A naspolya gyümölcsét mostanában fogyasztjuk, a mediterrán területekről származó növény gyulladáscsökkentő, vízhajtó, vértisztító hatású.

Tóth B. Zsuzsa

Akkor finom, ha megcsípték a fagyok

Forrás: shutterstock

Mivel pektinben gazdag, lekvárt és zselét is készíthetünk belőle, de ivólé, likőr, sajt alapanyaga szintén lehet. Érdemes ültetni a kertbe egy naspolyafát, hiszen viszonylag alacsony a termete, és az első gyümölcsöket már három évvel az ültetés után élvezhetjük. Nem kell metszeni, kevés törődést igényel. Öntermékeny, így magában ültetve is gyümölcsöket hoz. Egy fáról akár 60-80 kilogramm naspolyát is szüretelhetünk. Különleges ízű, díszítésként is az asztalra tehetjük utóérő termését, ami akkor finom, ha megcsípték a fagyok. A fáról leszedve még nem fogyasztható, de általában később szépen megpuhul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!