Szép Otthon

2021.12.19. 15:00

Meghitt karácsonyi hangulatot varázsol a kandalló, amit nem kell begyújtani

Gyerekbiztos megoldás, az egész család részt tud venni a készítésében, és még karácsonyi meghittséget is hoz a lakásba.

Budai-Horváth Anett

Hangulatos kandalló kartonpapírból és hungarocellbő

Forrás: Inspirationbyniki.hu

A hangulatos kandalló sokak álma. Valamiért egy kan­dalló az ünnepekkor sokkal bensőségesebbé varázsolja az otthon töltött napokat és már kartonból, kartonpapírból, kartondobozból vagy hungarocellből is elkészíthető és akár egy kis lakásba is bevarázsolható a hangulata. 

A karácsonyi filmekből mindenkinek ismerős a kép, ahogy a nappaliban a kandalló mellett áll a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa és mellé tálalják fel a karácsonyi vacsorát. Nálunk itthon, Magyarországon nem annyira elterjedtek, mint például az angolszász országokban, de most már egyre több házban fellelhető egy csodás kandalló. Sajnos építésük nagyon drága és nem is minden háztartásban oldható meg. A túlhevült kandallók pedig kifejezetten veszélyesek is lehetnek a kisgyermekekre vagy házi kedvenceinkre is, de szerencsére van egy remek alternatíva, hogy tűzmentesen befűtsd a hangulatot otthon. 

Elkészíthetjük családi körben is saját kandallónkat is, a dobozokon kívül ragasztóra és fehér papírra lesz szükségünk de jó fedőképességű fehér festéket is használhatunk. A téglák megfestéséhez piros és barna, illetve sárga festékből keverhetjük ki az ideális színt. A tűz helyett bensőséges légkört teremt, ha egy világító égősort helyezünk bele. A elkészítés folyamatához az interneten rengeteg inspiráló videót és útmutatót találunk, de saját elképzelés szerint is megalkothatjuk a mi karácsonyi kandallónkat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!