Ballér Bianka

2021.04.06. 20:50

Buddha fejét még most is őrzi a fehérvári színház színésznője

A bútorok helyett inkább a plüssállatokhoz ragaszkodik. A sors úgy hozta, a fehérvári színház színésznőjének egyik gyermekkori álma is valóra válhatott decemberben. Ballér Biankával beszélgettünk.

Héjj Vivien

Ballér Bianka kedvencei egy képen: mintás leggings, zokni és megannyi plüssfigura

Fotó: Ballér Bianka

A még csak 27 éves színésznő 2018 óta a Vörösmarty Színház társulatának tagja. A nézők láthatták többek között Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékában, Szabó Magda Régimódi történetében, és látható lesz – amint a lehetőségek engedik – a régen várt Az ember tragédiája 2.0-ban is. Ballér Bianka az elmúlt évek során számos szerepben helytállt és bizonyított. Ezúttal egy kicsit távolabb léptünk a színpadtól, és arra kértük a színésznőt, engedjen be minket – és ezáltal az olvasókat – az otthonába, meséljen kedvenceiről! Mint mondta, bútorai között nincs olyan, amelyikhez kifejezetten ragaszkodna… most még!

– Az egyetemi évek alatt kollégiumban laktam, az utána következő években pedig sokat költözködtem. Most nyáron vettem életem első bútorát, egy kanapét, de nem igazán alakítottunk ki bensőséges viszonyt, adok még neki időt – mesélt a becses szerzeményről a színésznő, akit a nagy méretű bútorok helyett jobban érdekelnek az apró, kézzel fogható kis teremtmények.

– A plüssállatokat nagyon szeretem, sajnos ebből nem nőttem ki gyerekkorom óta. Van egy lila plüssnyúl, amit akkor kaptam, amikor megszülettem, azóta otthon, Balatonbogláron őrzöm a nyunyi nyuszit – mesélt gyűjteménye egyik legkülönlegesebb darabjáról. Ezek a plüssállatok bizony nem csak porfogók!

Ballér Bianka kedvencei egy képen: mintás leggings, zokni és megannyi plüssfigura
Fotó: Ballér Bianka

– Ha utazom, vagy csak máshol alszom, mindig viszek magammal egyet, az éppen aktuális kedvencet. Kislányként rengeteg plüssöm volt, mindenkitől azt kértem és minden összespórolt zsebpénzemből azt vettem. Úgy gondoltam – a Toy Story mesék hatására –, hogy élnek, nekem és gyerekkori legjobb barátnőmnek pedig az a küldetésünk, hogy meg kell őket mentenünk. Később arról fantáziáltunk, hogy állatmenhelyet nyitunk egy nagy farmon, és ott minden kutya és macska otthonra talál – emlékezett.

A fantázia valamelyest megvalósult nemrég, ugyanis egy fekete szőrgombóc valóban otthonra talált Ballér ­Biankáéknál.

– A kutyák iránti szeretetem kiskorom óta tart, most decemberben végre adottak voltak a körülmények, és örökbe fogadtunk egy csodaszép, fekete, angol agár lányt, akit Zeldának hívnak. Mondanom sem kell, mennyire boldog vagyok! Na vele aztán lehet a nemrég vásárolt kanapén jó nagyokat „pihózni”. Imádja, sportot űz belőle – tette hozzá Ballér Bianka, aki arról is mesélt, habár nem tartja magát ruhamániásnak, imádja a mintás leggingseket és zoknikat. Mint mondta, régen hajlamos volt túlságosan ragaszkodni egy-egy ruhadarabhoz vagy tárgyhoz, például előadásjegyhez, levelekhez, figurákhoz. Ezeket annak idején kincsként őrizte.

Szabó Magda Régimódi történet című darabjának korhű jelmezei azonnal lenyűgözték
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ami a színházat illeti, Ballér Biankának több kedvence is van. Az egyik egy óriási Buddha-szobor, amit Peter Shaffer Black Comedy című bohózatában használtak.

– Nem feltétlen az én kellékem volt, mert mindenkinek volt vele kapcsolata. Mindig történt vele valami, az elő­adás egy adott pontján leesett és ripityára tört, aminek óriási sikere volt. Én mindig izgatottan vártam, hogy milyen darabokra törik. Egyszer pont a feje maradt épségben, azt az­óta őrzöm az öltözőben – mesélt a különleges emléktárgyról a színésznő, akitől azt is megtudtuk, a 2018-ban bemutatott Régimódi történet jelmezeit kifejezetten szerette, a korabeli ruhák azonnal lenyűgözték.

– Minden színésznőnek a szíve egy csücskében titkos vágya, hogy ilyen csodaszép, korabeli ruhákat varrjanak rá. Annyira fantasztikus érzés volt hordani őket. Amikor elkezdtünk jelmezben próbálni, megváltozott a tartásom, a mozdulataim, a gesztusaim, valahogy minden a helyére került – emlékezett Ballér Bianka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!