küzdjünk a gaz ellen

2020.06.20. 15:00

Forró vízzel a kártékony növények ellen

Vegyszermentesen is megszabadulhatunk gyomnövényeinktől. A szódabikarbóna legalább annyira hatásos lehet, mint a só, vagy a csalánból készült főzet.

Héjj Vivien

A szódabikarbóna meggátolja a gaz növekedését

Fotó: Nagy NOrbert / Fejér Megyei Hírlap

A kertes házak egyik visszatérő problémája a rendszeresen előbújó gazok, melyek nem csak a kert összképét csúfítják, de a növények fejlődésére is negatív hatással vannak. Néhány egyszerű, vegyszermentes trükkel könnyedén megszabadulhatunk a nem kívánt gyomoktól, ezáltal a kert összképe is rendezettebb lesz.

Legolcsóbban és legegyszerűbben egy adag forrásban lévő víz segítségével mentesíthetjük kertünket az ártalmas növényzettől. Forraljuk fel egy adag vizet, majd öntsük a gyomokra, így garantáltan vegyszermentesen, kemikáliák nélkül végezhetünk eredményes munkát.

A szódabikarbóna meggátolja a gaz növekedését
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ha inkább a megelőzésre szeretnénk fektetni a hangsúlyt, akkor a szódabikarbóna ebben is segítségünkre lehet. A gyomok növekedésének megállításához a szórjunk a föld repedéseibe, réseibe. Abban az esetben, ha már van néhány szál gyom a kertben, szórjuk be a teljes növényt a porral.

Minden háztartásban találunk sót, ami nem csak az étkezésnél, de a gazok felszámolásánál is hasznos. Egy csésze sót és két csésze vizet forraljunk fel, majd az oldatot permetezzük közvetlenül a gyomokra.

Csalánpermettel nem csak a gazoknak, de a kártevőknek is búcsút inthetünk. Tegyünk 2 kilogramm csalánt 10 liter vízbe – ez lehet akár esővíz is –, majd hagyjuk állni egy napig. Ezt követően öntsük flakonba és permetezzük le a dudvát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!