Tippek

2020.05.03. 13:30

Mosogatás géppel: a gyors és hatékony tisztítás érdekében

Sokak kedvelt berendezése a mosogatógép, hiszen megfelelő használat mellett időt és energiát is spórolhatunk.

Héjj Vivien

Mindig rendezetten pakoljunk!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A mosogatás sokak számára az egyik legkevésbé kedvelt házimunka. A gyors és hatékony tisztításra a mosogatógép a legjobb alternatíva. Bár a használata egyszerűnek tűnik, mégis érdemes néhány apróságra odafigyelni.

Az első és legfontosabb, hogy az edényekről és az evőeszközökről minden ételmaradékot távolítsunk el. Ugyanis ha ezt nem tesszük meg, az könnyen a gépünk kárára mehet, hiszen amellett, hogy a eltömíti a lefolyószűrőt, ami így meggátolja a megfelelő vízleeresztést, az összegyűlt ételmaradványok is kellemetlen szagot hagyhatnak maguk után.

Mindig rendezetten pakoljunk!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Rendszerezve pakoljuk be az edényeket, mindent az előírás szerinti helyre tegyünk így nem csak helyet spórolhatunk, de garantáltan tiszta végeredményt kapunk. Azonban érdemes odafigyelni rá, hogy ne érjenek össze az eszközök, mert az meggátolja a víz átjutását és csökkenti a tisztítás hatékonyságát.

A hiedelmekkel ellentétben nem csak magas hőfokon érhetünk el kristálytiszta eredményt. Már a 45 fokos programmal is szép végeredményt érhetünk el, emellett alacsonyabb hőmérséklet esetén az áramfogyasztás is kedvezőbb.

Fontos, hogy ne tegyünk a gépbe fa evőeszközöket és vágódeszkát, valamint kristálypoharakat, műanyag eszközöket és éles késeket. Új eszközök vásárlásánál lehetőség szerint nézzük meg a címke tisztítási utasításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!