Otthon

2014.12.22. 16:15

Sálakból lett a fa

Országosan egyedülálló kreatív kezdeményezésbe vágtak bele ismét a nyáron a legnagyobb magyar horgolt takarót elkészítők.

Kocsis Noémi

A csákberényiek augusztusi Óriástakaró rekordercsapata az ünnepekre a Somogyvári Gyermekotthon kis lakóinak készítettek el – több hónapos előzetes munkával egy óriási, zöld sálakból összeállított karácsonyfát. A 90 sálat egy fakeret tartja meg, s alá horgolt-kötött ajándékokat is – sapkákat, babákat, táskákat – elhelyeztek az önkéntes alkotók. A karácsonyfadíszeket szintén horgolva készítette el a lelkes kreatív csapat, a gyerekek nagy örömére.

Az országban egyedülálló horgolt karácsonyfa sálait a szétszedés után a gyermek-otthonos apróságok kapják(Fotó: Csobán Erika)

A mintegy 70 önkéntes horgoló mögé a helyszínen tucatnyian sorakoztak fel munkájukkal, hogy a háromméteres fa sálai és takarói később a gyerekek nyakát melegíthessék.

Címkék#Somogyvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!