Otthon

2011.04.12. 02:28

Szép és ehető díszek

Székesfehérvár - A lelkiismeretes háziasszonyok már előre megtervezik az ünnepi terítéket. Most, húsvét előtt ehhez igyekszünk ötleteket adni. A tippeket a Kézművesek Házában merítettük.

Gábor Gina

 

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének székházában látható kiállításon sokféle - az ünnepi asztal díszítését szolgáló - tárgyat láttunk... Radetzky Jenőné Csilla bútorfestőtől merítettük az ötletet, hogy készítsünk ehető díszeket is. A mézeskalács húsvétkor is nagyszerű csemege lehet: nyuszit formázhatunk belőle. Kalácsot is dagaszthatunk, egy kiló lisztből, fél liter langyos tejből, egy tojással,10 deka cukorral, élesztővel. Az összeállított kelt tésztából pihentetés után hosszabb nudlikat sodrunk, és különféle figurákat - nyuszit, madarat, csigát - formázunk belőle: a figurákra mazsolával vagy szotyolával szemet, szájat rajzolhatunk . A megformázott tésztát megsütik: a sütemények finomak is, így a húsvéti asztal ehető díszéül szolgálhatnak. Az elkészítésben a gyerekek is segíthetnek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!