Otthon

2009.09.29. 02:29

Dobozban a rend

Székesfehérvár - Kis lakások nagy gondjával mindannyian találkozunk: sehol nemférnek el a holmijaink. Kézenfekvő megoldásként melegen ajánljuk a dobozolást.

Fejér Megyei Hírlap

Nagy doboz és kis dobozka segít rendet tartani. Hogy mit lehet dobozba tenni? Szinte mindent. A cipőket, mert ezáltal csökkentjük az előszobában máskülönben napok alatt előálló rumlit. Ha a dobozt feliratozzuk, megspóroljuk a bosszantó nyitogatásokat, igaz meglepetés sem ér bennünket. Velem előfordult, hogy régen elfeledkeztem egy elegáns tűsarkúról, véletlenül került elő a beépített szekrény mélyéről.

Dobozba vagy fiókba, esetleg - főként ha kisgyermek is van a környezetünkben - zárható szekrénybe ajánlatos a gyógyszereket elpakolni. Érdemes különválasztani a rendszeresen szedett orvosságainkat azoktól, amelyekre csak esetenként van szükségünk - lázcsilllapító, gyomorpanaszokat enyhítő, hashajtó vagy hasfogó. Külön dobozt vagy fiókot érdemelnek az elsősegélynyújtáshoz szükséges kötszerek, olló, fertőtlenítőszer. A krémeknek, kenőcsöknek, egyes szem- vagy orrcseppeknek - ezek tárolására rendszerint hűvös helyet írnak elő a gyártók - ajánlatos a hűtőszekrényben helyet szorítani, természetesen különítsük el az élelmiszerektől őket!

Mondanom sem kell, hogy a dobozkákba szépen rendszerezhetjük az apró üvegcséket, kicsi parfümöket, apró piperéket - a fürdőszobapolcon még jól is mutatnak, ha nyitott, rekeszes dobozokat használunk. S végül, bármilyen hihetetlen, még könyveket is dobozolhatunk: mindenkinek vannak olyan kötetei, amelyeket nem forgat naponta. Könyvek között nagyon jó élni, ám hacsak nem rendelkezünk könyvtárszobával, dolgozószobával, bizony a felgyülemlő könyvállomány elég gyorsan kiszorít bennünket a lakásból. A nyitott könyvespolcokon pedig gyorsan porosodnak a könyvek, nehéz törölgetni őket. A könyvek dobozolásakor érdemes a tartalmát felírni, szerző és cím szerint. Később, ha keresünk egy ritkán forgatott kötetet, könnyebben megtaláljuk.

De hogy hova tesszük ezt a rengeteg dobozt?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!