Az Igazság órája

2024.02.24. 10:05

Kilátástalan Ukrajna helyzete (videó)

Amikor elkezd összeroppanni a front, akkor nagyon gyorsan fogják követni egymást az események.

MW

Tiltakozók az ukrán import korlátozásáért, valamint a gazdákat ellehetetlenítő brüsszeli intézkedések elleni közös gazdademonstráción a visegrádi négyek (V4) agrárkamarái - köztük a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - szervezésében a szlovák-cseh határon, a szlovákiai Holícon 2024. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Elesett Avgyijikva, sokan gondolják azt, hogy megint egy fordulóponthoz értünk – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában az Ukrajna elleni orosz támadás második évfodulóján Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. – Nem tudom, hogy így van-e, én azt látom, hogy Ukrajna az utolsó erőit mozgósítja. Az orosz hadsereg folyamatosan fenntartott nagy nyomást helyez az ukrán védelemre, amely ezt nem bírhatja örökké. Amikor viszont elkezd összeroppanni a front, akkor nagyon gyorsan fogják követni egymást az események – fejtette ki Koskovics Zoltán. Kilátástalan a helyzet – tette hozzá. 

Az ukrán gabona erőltetett európai exportjával kapcsolatban a geopolitikai elemző úgy vélekedett: 

Zelenszkij elnöknek inkább otthon kellene beraktároznia ezt az árut. Mert azokat az embereket, akik tudtak traktort vezetni és javítani, besorozták és elküldték a húsdarálóba. Jövőre már lehet, hogy az európaiaknak kell vinni az élelmiszert Ukrajnába. 

És az ukrán elnök most mégis azért veszekszik a lengyel farmerekkel, mert a saját népétől az élelmiszert eladja pénzért külföldre. Ilyen mélységesen felháborító és undorító dolgot legutóbb a környéken Joszif Visszarionovics Sztálin csinált. Ezzel idézte elő a holodomort, amelyről Zelenszkijék folyamatosan papolnak – hangsúlyozta a Koskovics Zoltán. 

A műsorban szó volt még a köztársasági elnök választásról. Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta: a kormánypártok jelöltje, Sulyok Tamás alkalmas arra, hogy befejezze a nemzet egységének helyreállítását. Ezt a munkát Novák Katalin a lemondásával már elkezdte, mert a nemzet egységét fontosabbnak ítélte meg a saját karrierjénél – hangsúlyozta. 

Zila János ellenpéldaként Varju Lászlót hozta fel. A DK-s képviselőt a napokban jogerősen elítélték választási csalásért, amelyről felvétel is készült, de ő mégis úgy gondolja, hogy helye van az Országgyűlésben. Ráadásul Varju 2018 decemberében begyalogol, bemászik a köztévé, az MTVA székházába, dűt-borít, rombol, nekimegy a biztonságiaknak egy országgyűlési képviselő egy középületben, amit ő és társai élőben közvetítettek – emlékeztetett. Elítélik garázdaságért, testi sértésért (csak ez utóbbi nem jogerős) és ezek után ő még úgy gondolja, hogy neki országgyűlési képviselőnek kellene maradnia. Egyértelmű, hogy méltatlan a magyar állampolgárok képviseletére – hangsúlyozta az elemző.

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában