Átadás

2024.02.22. 22:49

Szalay-Bobrovniczky Vince: a kormány számára rendkívül fontosak a közösségépítő civil szervezetek

A kormány számára rendkívül fontosak azok az egyesületek és alapítványok, amelyek a közösségépítésben, a közösségi célok elérésében tevékenyen részt vállalnak - mondta Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Gödöllőn, a 802. Szent Korona Cserkészcsapatnak otthont adó Bezsilla-villában.

MW

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a cserkészeknek otthont adó gödöllői Bezsilla-villa átadásán 2024. február 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A gödöllői 802. Szent Korona Cserkészcsapat 2021 tavaszán kapta ingyenes használatba az államtól a Bezsilla-villát, amelyet most a kormány a Gödöllői Cserkészetért Egyesületnek ajándékozott.

A helyettes államtitkár ünnepi köszöntőjében úgy folytatta, hogy ezek a szervezetek jelentős tagsággal, helyi beágyazottsággal rendelkeznek, helyben és akár országosan ismerik őket az emberek, sokszor önkéntesként segítik a munkájukat,

 "hiszen a civil szervezetek létének legfőbb jellemzője, hogy olyan igények hívják őket létre, amelyek túlmutatnak a létrehozó személyek, szervezetek egyéni lehetőségein és létrehozásuk mögött mindig valamilyen közösségi szándék jelenik meg" 

- emelte ki.

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára fontosnak nevezte a nagyközösségek támogatását, "ez kiemelten fontos az ifjúságügyi szakterületen". A helyettes államtitkár köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az épület nemcsak tulajdona, hanem otthona is lett a gödöllői cserkészeknek,

 a kormány ugyanakkor nemcsak otthont ajándékozott, hanem hatalmas lehetőséget is arra, hogy tovább építkezzenek.

Nagy-Vargha Zsófia kitért arra is, hogy a fiatalokért felelős szakterületnek számos kapcsolódási pontja van a cserkészekkel, akik olyan, testileg, szellemileg és lelkileg is megerősödő fiatalokat engednek ki a nagyvilágba, amire Magyarország jövőjének nagyon nagy szüksége van. Szólt arról is, hogy az idei év kiemelt célja az önkénteskedés népszerűsítése, a közösségi élet megerősítése, valamint a fiatalok mentális egészségének erősítése, megőrzése.

Gémesi György polgármester egyebek mellett arra mutatott rá, hogy az elmúlt évtizedekben nagyot lépett előre a magyar cserkészet, amely az egyik zászlóshajója lehet a fiatalok életének, szellemiségének, gondolkodásának, és nagy kisugárzása van egy olyan világban, amely sok tekintetben a fiatalok szempontjából sem könnyű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában