Újabb fordulat

2024.01.06. 15:05

Hillary Clinton neve is szerepel az Epstein-dokumentumokban

Szivárognak az információk azokból az újonnan nyilvánosságra hozott feljegyzésekből, amelyek a Jeffrey Epstein egykori barátnője, Ghislaine Maxwell elleni eljárásban merülnek fel.

MW

Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt és Bill Clinton volt amerikai elnök 2017. január 20-án érkezik Washingtonba

Forrás: AFP

Fotó: Win McNamee

A legújabb hírek arról szólnak, hogy Hillary Clinton neve is szerepel az Epstein-dokumentumokban, mivel az ügyvédek szerint ő és Bill Clinton alapítványa finanszírozta Maxwellt – adta hírül a Magyar Nemzet.

US judge begins to unseal Epstein contact list
Ghislaine Maxwell és Jeffrey Epstein amerikai pénzember látható a képen
Forrás: AFP

A demokrata párt vezető személyiségeinek számító házaspár nem most került először a hírekbe a az Epstein-üggyel kapcsolatban.

Bill Clintonról egy bizonyos Johanna Sjoberg feljelentésében azt állította, hogy Epstein elmondása szerint úgy vélekedett a lányokra utalva, hogy fiatalon szereti őket.

Hillary Clinton neve korábban egy 2016-os, az ügyhöz kapcsolódó dokumentumban bukkant fel. Akkor Epstein egyik áldozata, Roberts-Giuffre kérte, hogy a jogi folyamatok alatt folytassanak kommunikációt tanúkkal, akik között Clinton neve is felmerült, adta hírül a Newsweek.

Epstein, az elítélt szexbűnöző 2019-ben halt meg, miközben az újabb, szexkereskedelemmel kapcsolatos vádak tárgyalására várt. 

Jeffrey Epstein kiterjedt ismeretségi körrel rendelkezett, barátai között volt elnökök és külföldi miniszterek is akadtak, mint Bill Clinton volt amerikai elnök és András brit herceg, akiket egykor Epstein bizalmasainak tartottak.

Jeffrey Epstein viselt dolgairól újabb részleteket fednek fel a napvilágra került iratok. A több mint kilencszáz oldalnyi bírósági dokumentum tartalmazza hollywoodi sztárok vagy éppen tudósok nevét is. Az iratokban Leonardo DiCaprio, Bruce Willis, Michael Jackson vagy az asztrofizikus Stephen Hawking neve is szerepel – írta a Fox News. Ellenük azonban semmilyen vád nem merül fel, csak említette őket a két vádló, Virginia Giuffre és Johanna Sjoberg. Az iratokat a Giuffre által Ghislain Maxwell, Jeffrey Epstein szeretője és bűntársa ellen indított perben hozták nyilvánosságra. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában