Jónak lenni jó!

2023.12.16. 11:15

A MÁV-Volán-csoport egy autóbuszt és mozdonymodellt, az M4 Sport pedig a díját ajánlotta fel

A Volánbusz az Ikarus 200-as sorozatának egyik közkedvelt példányát, a MÁV pedig a Gyermekvasút fennállásának 75. évfordulójára felmatricázott villanymozdony modelljét, valamint egy gyermekvasúti élményutazást, az M4 Sport a Prima Primissima díjával járó pénzjutalom teljes összegét ajánlotta fel a Duna Médiaszolgáltató által meghirdetett Jónak lenni jó! adománygyűjtő jótékonysági akcióhoz.

MW

Újszülött az inkubátorban Budapesten, a TritonLife Róbert Magánkórház Perinatális Intenzív Centrumában, ahol sajtótájékoztatót tartottak a hazai egészségügyben az elsõ emelt szintû koraszülött intenzív osztály megnyitása alkalmából 2023. március 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A MÁV Zrt.közleménye szerint a Volánbusz egy, a személyszállítási közszolgáltatásból nemrég kivont autóbuszt ajánl fel licitre, a MÁV pedig a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút fennállásának 75. évfordulójára felmatricázott mozdony részletpontos modelljét bocsátja eladásra a közmédia tematikus műsorán keresztül.

A tájékoztató szerint a felajánlott autóbuszra vasárnap, a közmédia egész napos műsorfolyamának ideje alatt lehet licitálni, a modell és a Gyermekvasút szalonkocsis élményutazása pedig már megvásárolható a Jónak lenni jó! honlapján.

A felajánlott tárgyak eladásából befolyó pénzt a MÁV-Volán-csoport a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára ajánlja fel - emelik ki a közleményben.

A Volánbusz által licitre felajánlott autóbusz egy 1999-ben forgalomba helyezett, Ikarus 263 típusú jármű. Életkora miatt a társaság kivonta a közszolgáltatásból. A jármű az egykori Szabolcs Volán kötelékében teljesített szolgálatot és egyike a magyar autóbuszgyártás ikonikus Ikarus 200-as sorozatának, így a gyűjtők körében jelentős érdeklődésre tarthat számot. A típusból jelenleg már csak kilenc darab van a Volánbusz aktív állományában, így igazi ritkaságnak számít az utakon. Az autóbusz színezése az egykori megyei autóbusz-társaság arculatát tükrözi.

A 263-as a Volánbusz városi és elővárosi közlekedésre tervezett szóló típusa. Az 1988 és 2001 között gyártott típusból nemcsak a hazai piacra értékesítettek: összesen több mint 1250 példányt vásárolt az egykori Kelet-Németország és a Szovjetunió is.

A modell megbízhatóságát és tartósságát igazolja, hogy a jótékonysági célra felajánlott példány forgalomba helyezése óta több mint 1,4 millió kilométert futott, 10350 köbcentiméteres, 211 lóerős motorja pedig ma is működőképes - olvasható a közleményben.

Az autóbusz kikiáltási ára 700 ezer forint.

A közleményben felidézik, hogy a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, az egykori Úttörővasúton 1948. július 31-én indult meg a vonatforgalom az első 3 kilométeres szakaszon. Erre az alkalomra készült el a MÁV-START matricás mozdonya: a 470 002 pályaszámú Taurus villanymozdony.

A jármű alapszínét a remotorizált Mk45-ös dízelmozdonyra jellemző piros-kék-fehér színegyüttes adja, az oldalán lévő nagy fotókon pedig archív és jelenkori hangulatképek adják vissza a kisvasúti utazás és a gyermekvasúti szolgálat élményét - hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írták, a MÁV jótékony célra felajánlott jubileumi mozdony pontos mintájára készült 1:87 méretarányú modelljének fix ára 250 ezer forint.

A felajánlás része továbbá egy szalonkocsis élményutazás a Gyermekvasúton. A kocsi 25 fős utasterében a székek és az asztalok kívánság szerint átrendezhetők, fedélzetén csaknem 3 órás, kisvasúti utazással egybekötött program tervezhető.

A cégcsoport eddig három alkalommal, mintegy 23 millió forint értékű pénz- és üzemanyagkártya-adományozással támogatta a közmédia jótékonysági műsora által felkarolt civil szervezeteket - összegeznek a közleményben.

A Prima Primissima díját ajánlotta fel az M4 Sport

A közmédia nagy hagyományokra visszatekintő Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának támogatására ajánlotta fel a Prima Primissima díjával járó pénzjutalom teljes összegét az M4 Sport, amely a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában érdemelte ki a 15 millió forinttal járó elismerést - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója a csütörtöki Ferencvárosi TC-Fiorentina Európai Konferencia Liga-csoportmérkőzés szünetében jelentette be: megtiszteltetés és büszkeség az M4 Sport csapatának a rangos elismerés, amelynek pénzdíját száz százalékban felajánlják a Jónak lenni jó! program kedvezményezettjének, a koraszülött és vele született rendellenességgel élő gyermekeknek segítséget nyújtó Semmelweis Egyetem Alapítványnak.

"A cél számunkra is nagyon fontos, hiszen köztünk is vannak olyanok, akik a tervezettnél korábban jöttek a világra, és többen lettek a kollégáink közül épp idén szülők" - idézi a közlemény Székely Dávidot.

Az idei évben több neves sportoló, köztük Marco Rossi, a magyar labdarugó-válogatott szövetségi kapitánya és Nagy László kétszeres BL-győztes kézilabdázó, sportigazgató, valamint az FTC, és a 2004-es magyar olimpiai aranyérmes vízilabda csapat tagja is csatlakoztak a kezdeményezéshez.    Székely Dávid mindezt úgy kommentálta: 

Nagy öröm, hogy már eddig is számtalan felajánlás érkezett többek között a hazai sportvilágból. Bízunk benne, hogy példánkat sokan követik, és ha csak egy kis összeggel is, de tudják támogatni a kezdeményezést, így a december 17-i egésznapos műsorfolyam végére sikerül egy jelentős támogatással sok gyermek életén segíteni.

A tájékoztatás szerint a Semmelweis Egyetem Alapítványt telefonon küldött adomány formájában vagy relikviák megvásárlásával lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, valamint SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra.

A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, több különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt bocsátanak árverésre - áll az összegzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában